Senzacionalna 16-godišnja Hrvatica ponovno oduševila

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh prvi se put u karijeri plasirala u četvrtfinale na jednom WTA turniru. U 2. kolu Istanbula pobijedila je Japanku Misaki Doi.

17.7.2014.
16:54
VOYO logo

U meču koji je trajao dva sata i 15 minuta 16-godišnja Dubrovčanka je protiv 85. igračice svijeta slavila sa 6:4, 6:7(3), 6:4. Mogla je i nešto ranije okončati dvoboj jer je u trećem setu pri vodstvu 5:3 servirala za pobjedu i imala meč-loptu, ali je Doi napravila break i izvukla se. No, samo zakratko. Već u sljedećem je gemu Konjuh napravila novi break, a to je ujedno značilo i da je osigurala pobjedu.

Ukupno je naša tenisačica u meču imala sedam asova, ali i čak 11 dvostrukih pogrešaka. Osvojila je 77 posto poena nakon ubačenog prvog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, lanjska juniorska pobjednica Australian Opena i US Opena u Istanbulu je najprije prošla kvalifikacije, a potom u 1. kolu izbacila petu nositeljicu Magdalenu Rybarikovu. U četvrtfinalu je, pak, čeka četvrta nositeljica i 35. igračica svijeta, Ukrajinka Elina Svitolina.

Turnir u Istanbulu igra se na tvrdoj podlozi, a nagradni fond iznosi 250.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač Ivo Karlović uspješno je otvorio nastup na ATP turniru u Bogoti na kojem brani lanjski naslov.

Nakon što je u 1. kolu bio slobodan, 29. igrač svijeta je u nastavku turnira svladao Izraelca Dudija Selu sa 7-6(8), 7-6(5) u meču koji je trajao jedan sat i 40 minuta. U prvom je setu Karlović imao čak šest prilika za break, ali nijednu nije iskoristio, pa je odlučivao vrlo izjednačeni tie-break. U njemu je naš tenisač spasio set-loptu i na koncu došao do prednosti. Drugi je set donio još jednu break-loptu koju Karlović nije realizirao. Odluka je ponovno pala u tie-breaku u kojem je drugi nositelj još jednom bio uspješniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčanin je tijekom meča ispalio 16 asova, osvojio je 88 posto poena nakon ubačenog prvog servisa, te ni u jednom trenutku nije bio suočen s break-loptom.

Bio je ovo već šesti međusobni dvoboj ovih tenisača i šesta pobjeda za Karlovića. Posljednji je put od Sele bio bolji prošli tjedan na turniru u Newportu na kojem je dogurao do finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu Bogote ga čeka Tajvanac Jimmy Wang, 133. igrač svijeta. Bit će im to treći međusobni dvoboj, a rezultat je trenutno 1-1.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo