HRVATSKE SKIJAŠICE OSVOJILE 4. I 10. MJESTO U SLALOMU / Ana i Nika ostvarile rezultat sezone

Image

Odličan rezultat djevojke su ostvarile hrabrom, brzom i beskompromisnom vožnjom. Tri stotinke nedostajalo je Jelušić do postolja.

30.1.2009.
13:59
VOYO logo

Osvajanjem četvrtog odnosno desetog mjesta u sedmom slalomu sezone voženog u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, hrvatske skijašice Ana Jelušić i Nika Fleiss ostvarile su svoje najbolje rezultate sezone.

Hrabrom, brzom i beskompromisnom vožnjom Nika Fleiss svoje 21. mjesto iz prve vožnje unaprijedila je ulaskom u Top 10, čemu su kumovala i poneka ispadanja skijašica s boljim vremenima iz prvog laufa. No, vožnji Samoborke ne može se ništa prigovoriti, baš kao što pljesak za svoj nastup zaslužuje i vodeća hrvatska skijašica Ana Jelušić, koja je ostala korak do trećeg postolja u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj slalomskoj utrci koju je postavljao trener Ane Jelušić, Zoran Sobol, sa startnim brojem 66 nastupila je i treća hrvatska predstavnica Matea Ferk, no nije uspjela završiti utrku.

Gorak okus ostat će u ustima austrijskih navijača, čije Kathrin Zettel i Michaela Kirchgasser, vodeće iz prve vožnje, nisu uspjele savladati drugu stazu. Inače, do pobjede i povećanja prednosti u ukupnom poretku Svjetskog kupa došla je Amerikanka Lindsey Vonn, koja je u dvije vožnje prolazak ciljnom ravninom proslavila u vremenu 1:47.17. Vodeća slalomašica svijeta, Njemica Maria Riesch, utrku pred domaćom publikom okončala je na drugom mjestu s 0.90 sekundi zaostatka za pobjednicom, dok je treće mjesto pripalo Slovenki Maruši Ferk, samo tri stotinke sekunde bržoj od četvrtoplasirane Jelušić s zaostatkom od 1.19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo