Predstavili bolid /

Američka F1 momčad u bojama...Rusije? Lako je zaboraviti na međunarodne tenzije kada je u pitanju novac

Image
Foto: Profimedia

Haas je prva Formula 1 momčad koja je predstavila novi bolid za nadolazeću sezonu, a posebno je zanimljiv zbog dinamičnih boja.

4.2.2022.
16:30
Profimedia
VOYO logo

Momčad Haasa prva je predstavila bolid za nadolazeću Formula 1 sezonu. Njihov bolid, nazvan VF--22, započinje novu eru Formule 1 pod novim tehničkim regulacijama koje bi mogle promijeniti odnos snaga. 

Kako bi promovirali bolje i kvalitetnije utrkivanje, FIA je promijenila tehničke regulacije. Novi bolidi će imati drugačiju podnicu, jednostavnije prednje krilo, inovativno stražnje krilo i nove, veće gume od čak osamnaest inča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haas se Formuli 1 pridružio 2016., a momčad je imala nekoliko odličnih sezona gdje su se borili za visoke pozicije u sredini poretka. Međutim, slabim razvojem bolida pali su na začelje poretka, a 2021. bili su uvjerljivo najgora momčad s nula osvojenih bodova.

Međutim, Haas lani uopće nije razvijao bolid i potpuno se posvetio novim pravilima i startu "od nule". U momčadi se nadaju da će ih nova pravila vratiti u sredinu poretka i osvajanju bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka momčad...ruskih boja

Svakako je zanimljivo što je Haas jedina momčad na gridu koja se utrkuje pod američkom zastavom. Vlasnik momčadi je Gene Haas, uspješni američki biznismen s dugogodišnjim iskustvom u motosportu.

Haasova livreja bila je tradicionalno većinski bijele ili sive boje, s elementima crvene, crne i tamnije sive. Međutim, momčad je uslijed financijskih problema zaposlila ruskog vozača Nikitu Mazepina, koji se pridružio Haasu 2021. i bit će tamo još, najmanje, u nadolazećoj sezoni.

Njegov otac, Dmitri Mazepin, većinski je vlasnik dionica kemijske grupe Ulachem, a također ima bogate poslovne veze. Tako je američka F1 momčad postala glavna sponzorska uzdanica Rusije u Formuli 1, a najviše to simbolizira livreja momčadi koja je tradicionalnih ruskih boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo