Pobjednik Takuma Sato / Alonso na Indyju 500 kao i u Formuli 1: izdao ga Hondin motor

Hondin motor Alonsovog automobila ostavio ga je na cjedilu u 179. od 200 krugova, iako je do tada Španjolac bio jedan od kandidata za trijumf

29.5.2017.
13:06
VOYO logo

Takuma Sato postao je u nedjelju prvi japanski vozač koji je uspio pobijediti na legendarnoj utrci 500 milja Indianapolisa, nakon što je u uzbudljivoj završnici nadmašio Brazilva Helija Castronevesa.

Ovogodišnja je utrka imala dodatnu draž zbog sudjelovanja bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka u formuli 1, Španjolca Fernanda Alonsa, koji je svom životopisu želio dodati i pobjedu na ovoj utrci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u prvom pokušaju mu to nije pošlo za rukom, jer ga je Hondin motor njegovog automobila ostavio na cjedilu u 179. od 200 krugova, iako je do tada Alonso bio jedan od kandidata za trijumf. Španjolac je tijekom utrke bio vodeći u 27 krugova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alonso je propustio sudjelovanje na utrci za Veliku nagradu Monaka kako bi se borio za pobjedu na stazi u Indianapolisu, ali ga je i u Americi zadesila slična sudbina kakva ga prati ove sezone i na utrkama svjetskog prvenstva formule 1.

Sato je svojom pobjedom spriječio Castronevesa da postane jedan od rijetkih vozača koji su četiri puta pobjeđivali na legendarnom 'Brickyardu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo