DVA MILIJUNA EURA ODŠTETE / Allofs poručio Klasniću da šuti

Image

Na sudu u Bremenu u petak počinje suđenje u slučaju tužbe hrvatskog nogometaša kojom od bivšeg kluba traži odštetu zbog neprofesionalnog tretmana pri liječenju njegova bolesnog bubrega.

16.4.2009.
12:48
VOYO logo

BREMEN - Hrvatski nogometaš Ivan Klasnić (29) prozvao je vodstvo bremenskog Werdera da se nije udostojilo niti ljudski se oprostiti od njega nakon sedam sezona provedenih u klubu.

- Žalosno je da se u Werderu nisu u stanju službeno oprostiti od igrača koji je toliko dao momčadi - izjavio je današnji napadač Nantesa za njemački Bild, dan uoči rasprave na Okružnom sudu u Bremenu, kojom će pokušati dobiti odštetu u visini od dva milijuna eura od njemačkog kluba zbog neprofesionalnog tretmana pri liječenju njegova bolesnog bubrega, zbog čega je dva puta odlazio na transplantaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao kamen spoticanja ovom je prilikom iskrsnuo skupocjeni ručni sat, vrijedan više tisuća eura, kojeg u bremenskom Bundesligašu običavaju poklanjati igračima nakon odlaska iz kluba, i to uoči početka posljednje domaće utakmice u sezoni. Klasniću ga prošle sezone nisu stigli uručiti jer su se do kraja nadali da će pristati na produljenje ugovora. Hrvat je tri dana nakon svršetka prvenstva odlučio da neće ostati.

- Nazvala me tada tajnica sportskog direktora Klausa Allofsa i poručila neka si dođem po sat u klub. Nisam imao volje dolaziti po dar koji sam zaslužio, a oni se nisu udostojili čak niti poslati mi ga naknadno - rekao je Klasnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanova je reakcija ražestila Klausa Allofsa.

- Klasnić bi trebao napokon zašutjeti! Riječ je o vrlo skupocjenom poklonu, kojeg nije jednostavno tek tako poslati poštom. Željeli smo ga uručiti Ivanu osobno. Sada kad službeno dolazi u Bremen nastojat ćemo iskoristiti priliku za to - rekao je sportski direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klasnić i Werderov službeni liječnik dr. Götz Dimanski trebali bi biti saslušani pred sucem u petak. Bit će saslušan i neutralni specijalist za bolesti bubrega, koji će dati svoj sud o liječničkom tretmanu Klasnićeve bolesti.

Na raspravi će se pokušati postići nagodba između Klasnića i tuženih liječnika, do čega vjerojatno neće doći. Suci bi nakon toga trebali zatražiti da se provede vještačenje kako bi se utvrdili razlozi koji su doveli do transplatacije, a onda i datum izricanja odluke koja bi trebala najkasnije biti na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo