Pedeseta godišnjica od osnivanja legendarne grupe Indexi

Koncertnim spektaklom Indexi: 50 godina (1962-2012.) koji će se održati 24. studenoga Splitu, u Dvorani KK Split, obilježit će se pedeseta godišnjica od osnivanja legendarne grupe Indexi!

Bit će to doista regionalno slavlje u čast legendama, koje će započeti dan ranije, koncertom u Sarajevu, gradu u kojem je započela glazbena priča ove kultne grupe, u kojem se okupljaju glazbenici i pjevači iz regije i svijeta kako bi zapjevali sve one velike hitove iz opusa Indexa. Nakon Sarajeva, na redu je grad pod Marjanom!

“Splitski će koncert okupiti sjajne pjevače s naših prostora. Pjevat će Dado Topić, Massimo, Željko Bebek, Aki Rahimovski, Kaliopi, Zoran Predin,Giuliano, Tifa, Hari Varešanović, Goran Karan, Zorica Kondža, Nihad Voloder i Irina Kapetanović, a svi se okupljamo u čast glazbenim legendama,” najavljuje producent koncerta Tomislav Kašljević, naglašavajući da zbog ove važne obljetnice i koncerata u Sarajevu i Splitu glazbenici i nekadašnji članovi Indexa pristižu sa svih krajeva svijeta.

Tako će Fadil Redžić doputovati iz SAD-a, Kornelije Kovač iz Srbije, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Njemačke, Muris Varajić iz Bosne i Hercegovine, a svima se pridružuju i nezaobilazni Peco Petej i Enco Lesić iz Splita!

Unatoč činjenici da je doista prošlo pet desetljeća, pjesme Indexa žive i danas a mnoge od njih, koje će na velikom splitskom koncertu izvoditi poznati pjevači iz cijele regije, već su odavno postale hitovi naših prostora. „Sanjam“, „Svijet u kojem živim“, „ Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Da sam ja netko“, „Balada“, „Ti si mi bila u svemu naj“, “Jutro će promijeniti sve” samo su neke od najpoznatijih.

Koncert je posebno posvećen i preminulim članovima grupe Indexi, a organizatori očekuju lijep i emotivan koncert uz punu podršku splitske publike!

Ulaznice za ovaj veliki koncert mogu se nabaviti po cijeni od 100 kuna na prodajnim mjestima sustava Eventim te putem online prodaje na http://www.eventim.hr, u Splitu, u CD shopu Dancing Bear i music shopovima RK Koteks i RK Robot, potom u Omišu u Turističkoj agenciji Radmanove Mlinice, u Trogiru u Turističkoj agenciji Atlas, te u Solinu, u caffe baru Krešimir.

Povratak na Net.hr