Čovek-mutant od 15 centimetara (14 SLIKA)

Mali vanzemaljac je ipak ljudsko biće

Deset godina nakon pronalaska navodno mumificiranog tela vanzemaljca, naučnici sa Univerziteta u Stanfordu potvrdili su da su pronađeni ostaci ipak ljudski.

Od kako je Oskar Munjos pronašao ostatke malog humanoida u Atakami, pojavile su se razne spekulacije o poreklu navodnog vanzemaljca, koji je dobio nadimak Ata. Nagađalo se da je reč o abortiranom fetusu, majmunčetu ili čak vanzemaljskom biću, koje je palo na Zemlju.

Pogledajte fotogaleriju i shvatićete zašto je ovo jedinstveno biće privuklo toliku pažnju i zbunilo mnoge.

Posebno uzbuđenje Ata je izazvao među pristalicama teorije o posetama vanzemaljaca našoj planeti jer je to za njih neoboriv dokaz da vanzemaljci zaista postoje i da nas posećuju. Naizgled mali skelet zaista izgleda kao nešto što bi ljudi opisali kao vanzemaljca, jer ima veliku glavi i visoko čelo sa malim, mršavim telom.

Prema pisanju lokalnog čileanskog lista, Oskar Munjos našao je Atu 19. oktobra 2003. godine dok je tragao za predmetima od istorijske vrednosti u Noriji, napuštenom gradu u Atakami.

Pored oronule crkve otkrio je belo platno i “u njemu neobičan skelet dužine 15 santimetara, s čvrstim zubima, isturenim čelom i ogromnom lobanjom. Činilo se kao da je telo prekriveno krljuštima i bilo je tamne boje. Za razliku od ljudskog skeleta, ovaj je imao devet rebara”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr