Imate urasle dlačice? Riješite ih se s lakoćom!

Naizgled bezopasna urasla dlačica može postati prava noćna mora ako je ne tretirate na pravi način. Urasla dlačica zapravo je ona koja se nije uspjela probiti iz folikula, pa se uvrnula i počela rasti natrag u folikul.

Evo nekoliko savjeta kako se riješiti uraslih dlačica.

Dobar piling
Trebali biste koristiti nježan piling za čišćenje kože. Ovo će također pomoći i da se riješite mrtve kože, a trebalo bi i osloboditi ‘zatočenu’ dlačicu. Ako se to dogodi, vaš je problem već tada riješen. Prije brijanja nekog područja, uvijek je dobro napraviti piling, što će osloboditi mnoge urasle dlačice i brijanje učiniti lakšim.

Krema protiv akni

Mjesta na kojima su urasle dlačice mogu postati kvrgava i inficirana. Dobro je upotrijebiti neku kremu koju koristite protiv akni. Sastojci poput benzoil peroksida ili salicilne kiseline vrlo su korisni. To u kombinaciji s nježnim pilingom dvaput dnevno trebalo bi riješiti problem.

Vlaga i toplina
Uronite čistu pamučnu vaticu u vruću vodu i ocijedite višak. Pamuk lagano prislonite na uraslu dlačicu. Osim što će vaša koža osjetiti olakšanje, vruća će voda smekšati ciljano područje, pa će nakon nekoliko minuta dlačica puno lakše izaći na površinu.

Sterilizirajte pincetu/iglu i dlačicu izvucite na površinu
Svakako se pobrinite da je ‘oprema’ sterilizirana. Nakon što ste na ciljanom mjestu neko vrijeme držali vaticu s vrućom vodom, pincetom ili iglom dlačicu nježno izvucite na površinu. Pokušajte to izvesti bez da oštetite kožu.

Ako ćete nakon ovih savjeta i dalje imati problema s uraslim dlačicama, posavjetujte se s dermatologom.

Povratak na Net.hr