FOTO: Frizerske ikone predstavile nove trendove

Međunarodni frizerski festival Hairstyle news 2014, koji se ove godine u svom 11. izdanju po prvi put održao u riječkom Hrvatskom kulturnom domu, 22. i 23. ožujka bio je mjesto okupljanja domaće i regionalne frizerske elite, ali i spoj glamuroznog svijeta frizerstva, mode i ljepote.

Festival je bio poseban jer je okupio velike frizerske ikone zbog čega su frizerski stručnjaci i predstavnici vodećih svjetskih frizerskih brendova bili oduševljeni. Program je vodio Stevo Pavlović uz malu pomoć Ive Šulentić, a otvorenje je uveličao riječki sastav Putokazi.

Mnogobrojnoj se publici prvi predstavio beogradski frizer Aleksandar Demić koji je u svojih 25 godina karijere osvojio mnoge frizerske nagrade te je vlasnik dvaju frizerskih salona. Nakon njegovog nastupa redala su se predavanja eminentnih stručnjaka: od Mihaele Žavbi, slovenske frizerske s 30-godišnjim iskustvom koja je još kao učenica postala prvakinjom Jugoslavije, do Mehmeda Šabića iz Sarajeva koji se može pohvaliti najdužim stažem u struci – ovim se poslom bavi već 62 godine!

Glamurozni show program Schwarzkopf Professional tima s rasplesanim modelima predstavio je Esential Looks STYLE-TEC kolekciju za nadolazeću sezonu koja kombinira moderno s opuštenim, ističe formu i strukturu kose te koristi širok spektar boja. Dark&romantic grunge kolekcija Kemon tima kreirana je za snažne, odvažne žene jakog karaktera koje su spremne nositi jake boje. Kolekciju ocrtavaju oštri rezovi, jarke boje, veliki kontrasti boja za kosu i frizure koje su iznimno ravne ili iznimno kovrčave.

IDEA academy i Keune inspiraciju su pronašli u raskoši cvjetnih oblika i boja, predstavili su svoju FLORES kolekciju, s naglaskom na važnosti odabira nijansi. Jednostavnost prikazane kolekcije i frizura rezultat su njihovih inovativnih i složenih tehnika šišanja, a posebna pozornost obraća se na igru svjetla i sjene monokromatskih boja. Femme Impulse kolekcija predstavljena od Subrina Professional tima nastoji zadovoljiti sve tipove frizura i osobnosti; za nježnije žene tu su frizure pune kovrča i valova, dok su za one smionije predstavljene frizure oštrih rezova. Boje ove kolekcije su intenzivne i pastelne, od pastelne breskve do pastelne jagode.

Streetstyle kolekcija i Indola tim kojeg čine Mario Cerovec i Gašper Karničar predstavili su za ovu sezonu kombinaciju dugih i kratkih kombinacija i mekih prijelaza u šišanju. Kolekciju obilježavaju romantične kovrče i valove duge kose te zaglađene ili razbarušene kratke frizure. Kod boja se kombiniraju prirodni tonovi s modernim nijansama u tonovima jagode, modernim bakrenim tonovima s čokoladnim nijansama. Revlon Professional tim posvetio je pažnju budućim mladenkama, kumama i djeverušama kroz kolekciju znakovitog naziva ‘Yes, I do’. Preporučuju pregršt romantike, nježnosti; punđe s dahom čipke u kosi, romantične pletenice s upletenim cvijećem ili trakicama; nježne uvojke i bujne valove.

Ovim festivalom koji je stručnom, ali zabavnom i korisnom obradom tema o najnovijim frizerskim trendovima nadahnuo prepunu dvoranu na Sušaku, još je jednom potvrdio svoju iznimnu korisnost u edukaciji frizera, a samim time i frizerske struke.

Povratak na Net.hr