bogat antioksidansima / Matcha zeleni čaj iz dm-a za razbuđivanje i jačanje imuniteta

Image
Image

Jutarnji rituali za mnoge od nas uključuju nekoliko minuta koje posvećujemo samo sebi i toploj šalici kave ili čaja.

18.10.2018.
16:08
VOYO logo

Iako kava i razne vrste čajeva (bez mlijeka i šećera) mogu imati zdravstvene koristi, jedna je namirnica u posljednje vrijeme zasjela na vrh kada govorimo o zdravim jutarnjim napitcima. Svrstavši se u kategoriju „super hrane“, matcha čaj sve je češće odabir za razbuđivanje početkom ili tijekom dana, a veliku popularnost stekao je zahvaljujući svojim blagotvornim svojstvima.

Image
Image

Matcha čaj prirodno je bogat antioksidansima i katehinom te vitaminima A, B6, C i K. U njemu se nalazi i mnogo magnezija, kalcija, željeza, minerala, kalija, fosfora, cinka i bakra. Matcha prah toliko je nutritivan, da samo jedna njegova šalica vrijedi kao u 10 šalica običnog zelenog čaja. Naime, matcha čaj radi se iz matcha praha koji se proizvodi tako da se listići zelenog čaja beru nekoliko tjedana prije klasičnog vremena berbe, isključivo s grmova koji su skriveni od izravne sunčeve svjetlosti. Ovim postupkom se potiče sinteza klorofila i povećava razina aminokiselina, prvenstveno L-teanina. Listići se ubiru isključivo ručno, nakon čega se pare i suše te se na kraju kamenim mlinom melju u fini prah. Osim što sadrži veliku količinu antioksidansa, vitamina i minerala,  matcha čaj potiče probavu i metabolizam te pomaže u sagorijevanju kalorija, što ga čini idealnim za detoksifikaciju organizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Priredite li si šalicu dmbio matcha japanskog zelenog čaja svako jutro i ako ste u tome uporni, uskoro ćete osjetiti dobrobiti za zdravlje poput boljeg raspoloženja i bolje koncentracije. Osim dmbio matcha japanskog zelenog čaja koji se odlikuje kombinacijom fino gorkastog okusa, za ukusnu alternativu čaju ili kavi u dm-u možete potražiti i dmBio matcha latte te uživati u senzualnom spoju tradicionalnog japanskog matcha praha i kremastog mliječnog napitka na bazi čaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo