Ispeglajte bore / Joga za lice: 'Izvježbajte' lice do savršenstva na najjednostavniji način

Image
Foto: Thinkstock

Joga za lice prirodan je način za postizanje zategnute kože bez bora zahvaljujući vježbi mišića

2.1.2020.
9:21
Thinkstock
VOYO logo

Joga posljednjih godina osvaja društvene mreže zbog svoje učinkovitosti za tijelo, ali i duh. Sada je zavladao novi trend koji predstavlja alternativu skupocjenim kremama i  face liftingu: joga za lice. 

Seema Fondhi, voditeljica The Yoga Studio, tvrdi da u licu imamo 52 mišića i da vježbanje "opuštamo napetost u licu, vratu i očima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mišići lica jednaki su onima na tijelu- ako ih ne vježbamo postat će mlohavi i visit će, a isto se događa na licu" objasnila je Annelise Hagen, autorica vodiča za facial yogu.

Yoga za lice sasvim je prirodna metoda 'peglanja' bora. Vježbanjem tjeramo krv u mišiće lica pa ten automatski počinje djelovati zdravije i sjajnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće je da vam se uz yogu počnu više isticati kosti čeljusti, a i da vam lice 'smršavi' zbog boljeg tonusa mišića. 

Isprobajte sljedeće pokrete licem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napuhnite obraze sa zrakom i prebacuje zrak s jedne na drugu stranu lica. Ponavljajte pokret tri do četiri puta i nekoliko puta dnevno. Na taj način obrazi će vam postati čvršći. 

Plaženje jezika pomaže u učvšrćivanju mišića čeljusti. Isplazite jezik najviše što možete i držite tu pozu 60 sekundi. Pripazite da vas netko ne pogleda upravo u tom trenutku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za lijepe, istaknute jagodične kosti i čeljust pogledajte prema plafonu i napučite usne kao da nekome šaljete poljubac. U ovu kombinaciju možete ubaciti i plaženje jezika za najbolji učinak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasmijte se široko pa uvucite zrak i napravite 'grimasu' kao riba. Ponovite ovu jednostavnu vježbu pet puta kako bi potjerali krv u usne i obraze i učvrsnuli ih. 

Većini su ljudi najiritantnije upravo male borice između očiju na čelu i okolo. Njih se teško riješiti, a lako nastaju zbog svakodnevnog mrštenja i smijanja. Ova vježba čini čuda za to područje. Jednostavno razgoračite oči i rukama lagano zategnite kožu lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yogu za lice možete izvoditi u svojem domu, a u potpunosti je besplatno. Mišići lica manji su nego oni na tijelu pa će tako i rezultati biti vidljivi brže, a vi ćete moći baciti kreme pune kemikalija!

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo