Zdravlje je preduvjet gospodarskog i društvenog razvoja, a hrana koju jedemo i način na koji proizvodi ključni su za naše zdravlje. Jedan od glavnih izazova 21. stoljeća je kako održati zemljine resurse na prihvatljivoj razini, a pritom proizvoditi količinu hrane dovoljnu za prehranu rastuće svjetske populacije.
Kako bismo nahranili dodatne 2 milijarde ljudi na Zemlji do 2050. godine, morat ćemo proizvoditi što više hrane sa što manje sredstava. Ekološka proizvodnja pomoći će nam pri suočavanju s izazovima koji su pred svima nama jer osigurava najmanji mogući utjecaj na tlo i vode korištenjem prirodnih gnojiva i izbjegavanjem pesticida, pri tom pazeći na održavanje biološke raznolikosti.
Prvi korak koji možete napraviti jest informirati se o svojim pravima i o proizvodima koje kupujete, a saznajte više o ekološkom na stranicama Europske komisije.
Potom upoznajte neke od 2.000 hrvatskih ekoloških proizvođača, otkrijte njihove proizvode i odabirom ekološke opcije im pomozite da očuvaju ravnotežu u našem ekosustavu.