Play ponuda

Dionice / Elon Musk otkrio planove o dva nova vozila

Image

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, na godišnjem sastanku dioničara najavio je da će tvrtka proizvest dva nova električna vozila, po 5 milijuna jedinica godišnje.

23.5.2023.
0:01

Cijena dionica tvrtke porasla je za 4,4% dan nakon ovog događaja, jer su ulagači pozdravili komentare, iako je Musk priznao da su gospodarski rast i visoke kamatne stope potencijalni problem. Unatoč zabrinutosti, cijena dionica Tesle ove je godine skočila 43,6%.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica Tesle (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovde.

Analitičari vjeruju da bi jedan model mogao biti prethodno najavljeni Robotaxi , a drugi auto po cijeni od 25.000 dolara, koji se dugo reklamirao kao model koji si svatko može priuštiti.

Musk je izjavio da će Tesla isporučiti svoje prve Cybertruckove ove godine. Kasnije je najavio svoj prijedlog za izgradnju nove tvornice električnih automobila u Indiji, a čini se da Musk pokušava diverzificirati svoje poslovanje, uzimajući u obzir probleme između Sjedinjenih Država i Kine zbog otočnog teritorija Tajvana. Pridržava se svog ambicioznog plana za proizvodnju 20 milijuna vozila godišnje do 2030. godine, dvostruko više od trenutne godišnje proizvodnje u Mumbaiju.

Investicijske banke i dalje su optimistične u pogledu izgleda tvrtke, a Bank of America daje ciljanu cijenu od 225 dolara.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovde.

Izvori: Business Insider, CNBC, MarketWatch

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.