'Bio je predivno dijete, a sada ne znam ni gdje živi’

'Duško je bio predivno dijete i mogu kazati da sam ga nekad poznavala. U šesnaestoj godini nešto mu se dogodilo i on se tada promijenio.

16.1.2011.
14:57
VOYO logo

Što je navelo najpoznatijega zadarskog 'skvotera' Duška Skendžića da u noći na 6. siječnja na zadarskom Gradskom groblju iščupa, okrene naopačke i zabije u zemlju 72 križa i sablazni javnost ne zna ni njegova majka Snežana Skendžić.

"Duško je bio predivno dijete i mogu kazati da sam ga nekad poznavala. U šesnaestoj godini nešto mu se dogodilo i on se tada promijenio. Što ga je promijenilo ne znam, a nisam stručnjak da bih to mogla odgonetnuti", izjavila je majka 23-godišnjaka za Slobodnu Dalmaciju koji je posljednjih godina umjesto obiteljske kuće na zadarskom Boriku za novi dom izabrao gradske bedeme, u kojima kao jedini poznati zadarski 'skvoter' sa psom živi već godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snežana kaže da je njen sin ranije znao dolaziti doma, ali da sada niti ne zna gdje živi.

Skendžić je odbio razgovor s novinarima kazavši kako ne želi ništa komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan Zadranin koji živi u blizini glavnog ulaza u gradske bedeme, kaže da Skendžiću dolazi društvo, najčešće tinejdžeri. Tamo slušaju glazbu, uglavnom neki teški heavy metal ili nešto slično. On sam često odijeva majice na kojima su neki sotonistički znakovi, te 'gardističke' hlače.

Odselio se zbog obiteljskih religijskih uvjerenja

Iako je policija, utvrdivši da se Skendžić neovlašteno uselio u gradski prostor, tada protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog narušavanja nepovredivosti doma, on se vratio u zidine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog čega je izabrao zidine, umjesto obiteljske kuće nije poznato, no neki njegovi poznanici tvrde da se odselio zbog neslaganja s obiteljskim religijskim uvjerenjima i navikama.

"Nije on nikakav ozbiljni sotonist, niti član neke sotonističke sekte. Njemu je to više neka osobna 'furka' u kojoj ponekad zna pretjerati", izjavio je poznanik 23-godišnjaka protiv kojeg je policija podnijela kaznenu prijavu zbog povrede mira pokojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednaku kaznu dobili su i njegovi pomagači - 17-godišnjak i 18-godišnjak koji su mu tu večer pomogli iščupati iz zemlje i okrenuti naopačke 66 drvenih križeva, 5 betonskih i jedan metalni križ.

Vezani članak:

arti-201101070626006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo