Genijalni trikovi za šopingiranje kojima ćete uštedjeti vrijeme i novac

Pronalazak odgovarajuće odjeće može biti veliki gubitak vremena i koštati vas poveću svotu novca. No to ne mora biti tako ako sve dobro isplanirate.

31.10.2014.
10:11

Uštedite vrijeme i novac i kupujte online

Provjerite cijenu dostave Najpametniji izbor je naručiti sve što vam treba odjednom, jer će vas tad i dostava, najvjerojatnije, najmanje koštati. Svakako izaberite najjeftiniju metodu dostave, pa prethodno sve dobro proučite.

Sačuvajte privatnost podataka Sve 'provjerene' stranice imaju objavljenu politiku o poštivanju privatnosti svojih kupaca, te bi u njoj trebali objasniti što čine s njihovim podatcima. Uzmite nekoliko minuta i pročitajte što piše. Ako vam se ne sviđa pročitano, radije nemojte tu kupovati.

Držite se predviđenog budžeta Umjesto da plaćate kreditnom karticom, koristite PayPal. On je posebno dobar za korištenje na aukcijskim stranicama poput eBaya. Naime PayPal povlači novce s vašeg računa (tekućeg, žiro, već koji imate naveden), na PayPal račun, tako da možete potrošiti samo toliko koliko imate.

Izbjegnite pogreške prilikom naručivanja iz kataloga

Proučite veličine Obavezno provjerite kako pojedini katalog označava svoje veličine, jer je upravo nevjerojatno koliko veličine variraju.

Budite realistični Nemojte nešto kupiti samo zato što djeluje sjajno na fotografiji. Zapitajte se biste li i inače rado odjenuli takav odjevni predmet i paše li uz vaš stil.

Upoznajte se s politikom vraćanja predmeta i povrata novca Budite sigurni kako ne može doći do neželjenih posljedica, za slučaj da vam nešto ne odgovara, te u kojem roku morate vratiti stvar ako se odlučite na taj korak.

Isprobajte ove strategije u trgovačkom centru

Čekajte sniženja Prodavaonice odjeće sve češće snižavaju cijene, jer žele biti u trendu i stalno dobivaju nove artikle. Tako da ako vam se nešto svidi, a malo previše košta, vratite se za koji tjedan.

Opskrbite se na sezonskim sniženjima Najveća sniženja odjeće za nadolazeće, hladnije dane, slijede nakon Nove godine. Ako možete, čekajte do tad. No istu odjeću ćete vjerojatno još jeftinije naći u proljeće. Ali zato sad još možda pronađete pokoji jeftini ljetni komad.

Odlučite što vam je potrebno Često kupujemo stvari koje nam u stvari uopće ne trebaju te završimo s 10 pari čizama i samo jednom torbom. Napravite popis onoga što vam treba i držite se te liste. Ako vam pak oko zapne za neki artikl koji nije na popisu, provjerite samo da nemate već nešto slično, te napravite mentalni pregled u glavi i ako imate barem tri stvari koje možete nositi s tim, smijete si dati oduška.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali