Play ponuda

Prva samostalna izložba Maka Melchera

shimmer fallback

U Galeriji Vladimir Bužančić Centra za kulturu Novi Zagreb, u četvrtak, 21. lipnja u 20 sati otvara se izložba Maka Melchera, - ambijentalna kiparska instalacija. Izložba je otvorena do 6.

19.6.2012.
9:52
Play ponuda

"Prva samostalna izložba Maka Melchera u središte interesa postavlja umjetnički subjekt, njegova razmišljanja o vlastitim umjetničkim počecima, skulpturi i umjetnosti općenito. Realizirana je kao skulpturalno-ambijentalna instalacija, koju čine crveni trosjed i sedam stotina skulptura ličinki razasutih po zemljanom tlu koje pokriva pod galerije. Ne analitično, već lirski ekspresivno, osjetilno i intuitivno mladi autor zahvaća fenomen umjetničkog stvaralaštva, vlastite kiparske početke, odnos ideje i materijala kao nositelja umjetničke forme." (Anita Zlomislić, iz predgovora kataloga izložbe)

Mak Melcher rođen je 1983. u Mostaru. Godine 2002. maturirao je na Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu, na odsjeku za dizajn keramike. Godine 2003. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo. Diplomirao je 2008. u klasi profesora Mire Vuce. Od 2009. član je HDLU-a. 2010. godine dobitnik je otkupne nagrade na natječaju za spomenik hrvatskim braniteljima u Belom Manastiru.

Izložba se može razgledati do 6. srpnja 2012. godine, radnim danom od 9 -18 sati, četvrtkom i subotom od 10 -13 sati.

Play ponuda
Play ponuda