Obili kafileriju, pustili 20 pasa napolje i povredili psa čuvara

Provalnici su prvo onesposobili vozilo preduzeća „3. oktobar“, a zatim su pse pustili napolje

25.9.2013.
13:20

Nepoznati počinioci obili su tokom noći kaveze u službi Zoo higijene Javnog komunalnog preduzeća „3.oktobar“, firme koja je zadužena za čistoću grada i zbrinjavanja pasa lutalica. Oni su onesposobili vozilo ovog preduzeća i pustili dvadesetak pasa lutalica iz kaveza, piše "Blic".

Da bi iz prihvatilišta za pse, oslobodili životinje, vandali su, najpre, krampom razbili glavu rotvajleru, psu čuvaru u preduzeću „3.oktobar“, a onda oslobodili ostale pse.

- Neko je razbio katanac na kavezu i pustio 20 pasa koje smo mi uhvatili da se ponovo slobodno šetaju ulicama Bora. Radnici našeg preduzeća će nastojati da ih u što kraćem roku sklone sa ulica vrate u prihvatilište. Imamo postavljene sigurnosne kamere, ali one ne pokrivaju prostor gde su obijena vrata. Krajem prošle godine neko je, takođe, obio kaveze i tada oslobodio oko 30 pasa, a ovaj put su vandali krampom udarili u glavu i povredili našeg psa čuvara, koga smo postavili kod ulaza u prihvatilište da bi motrio na okolinu -, rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“.

Doktorka veterinarske medicine i šef radne jedinice Zoo higijenske službe Nevenka Mirošević kaže da su vandali koji su obili kaveze na ulicu pustili agresivne pse koji su ranije već napadali građane i druge životinje.

- Nakon što je neko obio katanac na ulaznim vratima Zoo higijene, iz vozila našeg preduzeća koje se koristi za hvatanje pasa lutalica je izvađen akumulator, a potom su i iz kaveza oslobođeni psi. Rotvajler koji je udaren krampom u glavu se oporavlja od zadobijenih povreda -, rekla je Miroševićeva.

Iz borske policije saopštavaju da intenzivno rade na rasvetljavanju činjenica i okolnosti vezanih za ovaj slučaj.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali