Male tajne čišćenja poprilično prljavih površina

Kuhinjski elementi, staklene površine, fotelje koje obožavaju i vaši kućni ljubimci...

4.4.2013.
7:50

1. Kuhinjski elementi

Na kuhinjskim ormarićima s vremenom se nakupi masnoća i prljavština, pogotovo ako in ne čistite redovito. Kako biste lakše očistili nakupljene naslage, u mikrovalnoj lagano zagrijete vlažnu spužvicu za suđe. Dovoljno je od 20 do 30 sekundi. Ruke zaštitite gumenim rukavicama, površinu kuhinjskih ormarića poprskajte univerzalnim sredstvom za čišćenje te pokupite sve s površine zagrijanom spužvicom.

2. Staklene površine

Ne koristite pamučne ili papirnate ručnike za pranje staklenih površina. Umjesto njih odaberite krpe od mikrofibre. Ove krpe sastoje se od ultrafinih sintetičkih vlakana koji su tkani zajedno kako bi stvorili 'mikrovlakna'. Takva vlakna tijekom čišćenja stvaraju statički naboj koji privlači prašinu i prljavštinu. Malena vlakna imaju oštrije rubove tako da skidaju nakupine, ali nisu abrazivna i neće ogrebati staklenu površinu. Mikrofibrom možete očistiti ekran televizora i monitor računala. Možete je koristiti vlažnu ili suhu, sa sredstvima za čišćenje ili bez. Kad završite operite krpu i koristite ponovno.

3. Fotelje na kojima leže kućni ljubimci

Ima jedna stvar koja je bolja i od usisavanja, a to su ljepljive trake za čišćenje. Ove trake su savršene za sakupljanje dlaka vaših kućnih ljubimaca, a ova je metoda brža i jednostavnija od usisavanja. Ljepljive trake dobro će vam doći i prilikom čišćenja sjedala u automobilu, a ne samo u vašem domu.

4. Pločice u kupaonici

Sapun i kamenac ostavljaju gadne nakupine na površinama u kupaonici, pogotovo na pločicama, u kadama i tuš-kabinama. Ribanjem se nećete riješiti skorenih naslaga koje su se taložile dugo vremena. Pričekajte da se površina na kojoj se nalaze naslage osuši, te ih zatim sastružite plastičnom strugalicom koja neće oštetiti površinu.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali