Kostarika slučajno legalizovala homoseksualne brakove

Zaneli se

6.7.2013.
15:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Konzervativni članovi Kongresa Kostarike su se sinoć prenerazili kad su shvatili da su, izglasavši ove sedmice jedan predlog zakona, slučajno ozakonili civilnu zajednicu između osoba istog pola.

Predsednica Kostarike Laura Činčilja je u četvrtak potpisala zakon koji se odnosi na mlade a uređuje rad socijalnih službi i propise o sklapanju braka, ali članovi konzervativne većine u Kongresu nisu primetili da je u konačnoj verziji tog zakona izmenjena ranija odredba prema kojoj je brak zajednica između muškarca i žene, prenela je agencija AP.

Nakon što su shvatili da su izglasali predlog zakona koji "garantuje socijalna prava i koristi civilne zajednice, bez diskriminacije", članovi Kongresa su od Činčilje zatražili da uloži veto na novi zakon, ali je ona to odbila.

Kongresmen iz redova konzervativne Hrišćanske stranke za obnovu, Husto Orosko, izjavio je da će on i drugi desno orijentisani članovi Kongresa uložiti zvaničnu žalbu na zakon.

-Taj zakon se protivi porodičnom pravu i Ustavu Kostarike-, istakao je on.

Amandman na zakon je predložio levo orijentisani član Kongresa Hose Viljalta, koji je rekao da je on usvojen jednoglasno i dodao: -Problem je u tome što neki članovi Kongresa ne čitaju zakone o kojima se glasa.-

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali