Božićni sajam od ove godine još veći!

shimmer fallback

Samostan Svete Klare ovogodišnji je domaćin dubrovačkog Božićnog sajma. Nakon dvije godine u prostoru palače Sponza, veliki interes izlagača premjestio ga je na drugu lokaciju.

2.12.2010.
16:36
Play logo

Klaustar Samostana sv. Klare u vrijeme trajanja sajma bit će prigodno opremljen i dekoriran, autor dekora je scenograf Marin Gozze. Sajam, koji će se otvoriti u ovu nedjelju, bit će ukrašen motivima Betlehema koji je povjeren akademskom slikaru Josipu Škerlju. On će svoje djelo pokloniti Dubrovniku, a ovo veliko platno zauzimat će posebno mjesto u prostoru klaustra. Tridesetak izlagača s raznovrsnom suvenirskom i prigodnom blagdanskom ponudom, dekori, slastice, dječji radovi, tradicionalne kolende, sv. Nikola i Djed Božićnjak i njegov kutak za fotografiranje, Visia 5D sa svojim projekcijama i kino predstave s prigodnim filmovima uljepšat će blagdanske dane Dubrovčanima i njihovim gostima. Kolačiće i slastice, kuhano vino, bruštulani mjenduli tradicionalne dubrovačke slastice - kontonjata, mantala, prikle, hrostule i druge delicije koje se pripremaju za svečarsko vrijeme naći ćete i u ponudi Božićnog sajma.

Play logo

Animacijom osnovnih škola i dječjih vrtića s područja grada Dubrovnika ali i okolice pružena je mogućnosti najmlađima za sudjelovanje na ovom sajmu putem dodjele štanda za prodaju njihovih rukotvorina i poklona s blagdanskom tematikom, kao i mogućnost izvođenja prigodnih programa - recitala, igrokaza i skladbi. Zabava "Torta party" je događaj u kojemu sudjelovanjem kroz donaciju torti, kolača i slatkiša dubrovački hoteli, ugostiteljski objekti, slastičarnice te medijske kuće doniraju slastice, koje se prodaju, uz namjenu prihoda u humanitarne svrhe, a održat će se u subotu 11. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobito je važno istaknuti da se za cijelo vrijeme sajma kao svojevrsna animacija za djecu angažira i kostimirani Djed Božićnjak, Udruga Nazbilj izvodi svoj program Bajka o Djedu Mrazu 19. prosinca, Moto Mrazovi - Moto klub Libertas Riders ulazi u grad i dijeli djeci slatkiše 26. prosinca, piše Dulist.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo