Božićni sajam od ove godine još veći!

Samostan Svete Klare ovogodišnji je domaćin dubrovačkog Božićnog sajma. Nakon dvije godine u prostoru palače Sponza, veliki interes izlagača premjestio ga je na drugu lokaciju.

2.12.2010.
16:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Klaustar Samostana sv. Klare u vrijeme trajanja sajma bit će prigodno opremljen i dekoriran, autor dekora je scenograf Marin Gozze. Sajam, koji će se otvoriti u ovu nedjelju, bit će ukrašen motivima Betlehema koji je povjeren akademskom slikaru Josipu Škerlju. On će svoje djelo pokloniti Dubrovniku, a ovo veliko platno zauzimat će posebno mjesto u prostoru klaustra. Tridesetak izlagača s raznovrsnom suvenirskom i prigodnom blagdanskom ponudom, dekori, slastice, dječji radovi, tradicionalne kolende, sv. Nikola i Djed Božićnjak i njegov kutak za fotografiranje, Visia 5D sa svojim projekcijama i kino predstave s prigodnim filmovima uljepšat će blagdanske dane Dubrovčanima i njihovim gostima. Kolačiće i slastice, kuhano vino, bruštulani mjenduli tradicionalne dubrovačke slastice - kontonjata, mantala, prikle, hrostule i druge delicije koje se pripremaju za svečarsko vrijeme naći ćete i u ponudi Božićnog sajma.

Animacijom osnovnih škola i dječjih vrtića s područja grada Dubrovnika ali i okolice pružena je mogućnosti najmlađima za sudjelovanje na ovom sajmu putem dodjele štanda za prodaju njihovih rukotvorina i poklona s blagdanskom tematikom, kao i mogućnost izvođenja prigodnih programa - recitala, igrokaza i skladbi. Zabava "Torta party" je događaj u kojemu sudjelovanjem kroz donaciju torti, kolača i slatkiša dubrovački hoteli, ugostiteljski objekti, slastičarnice te medijske kuće doniraju slastice, koje se prodaju, uz namjenu prihoda u humanitarne svrhe, a održat će se u subotu 11. prosinca.

Osobito je važno istaknuti da se za cijelo vrijeme sajma kao svojevrsna animacija za djecu angažira i kostimirani Djed Božićnjak, Udruga Nazbilj izvodi svoj program Bajka o Djedu Mrazu 19. prosinca, Moto Mrazovi - Moto klub Libertas Riders ulazi u grad i dijeli djeci slatkiše 26. prosinca, piše Dulist.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali