Potvrđeno – priprema se regionalni loto 5 od 50!

Čelnici lutrijskih organizacija zemalja iz regije već tri godine pokušavaju dogovoriti pokretanje zajedničke igre kako bi osigurale velike iznose najatraktivnijih dobitaka.

29.7.2010.
23:58
VOYO logo

Gotovo 20 milijuna stanovnike bivše Jugoslavije moglo bi se opet ujediniti, ali samo igrajući isti loto. Naime, čelnici lutrijskih organizacija zemalja iz regije (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo te Slovenija) već tri godine pokušavaju dogovoriti pokretanje zajedničke igre kako bi osigurale velike iznose najatraktivnijih dobitaka – jackpotova, a konačan rezultat javnosti bi mogao biti predstavljen već u rujnu, piše Večernji list.

arti-201007270444006''Na relativno malom tržištu, kakvo je naše, potrebno je dosta vremena kako bi se prikupila znatnija sredstva u fondu za glavni dobitak. Na tragu te ideje, ideje o priređivanju zajedničke igre, postoji inicijativa o udruživanju lutrijskih organizacija zemalja regije i Hrvatska je lutrija uključena u taj projekt'', rekla je direktorica sektora marketinga Hrvatske lutrije Ana Jazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako je osnovni model zajedničke igre koncipiran kao igra na sreću tipa loto. Konkretno, razmatra se igra Loto 5/50 – pogađanje pet od ukupno 50 brojeva, uz dodatni izbor brojeva od 1 do 12.

''Osnovne se kalkulacije temelje, zasad, na cijeni kombinacije od jednog eura. Prema projekciji iznosa početnog, takozvanog 'jamčenog' jackpota od dva milijuna eura, razrađuju se i razmatraju ostali detalji poput vremena koje bi bilo potrebno da se uplatama prikupi taj iznos'', objasnila je Jazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono čemu će se razveseliti vjerni igrači lota jest da će, zahvaljujući ovom modelu igre, biti siguran i velik broj nižih, odnosno manjih dobitaka, a očekuje se i češće izvlačenje jackpota.

Isplatu dobitaka obavljat će svaka od lutrija na čijem je teritoriju pogođen jackpot. Fondovi se preračunavaju, kao i dobici, u nacionalne valute, dok je temeljna valuta euro, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201007270444006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo