HP / Slate – za one koje je iPad razočarao

iPad groznica polako jenjava, a oni koji su razočarani Appleovim svjetlucavim čudom s nestrpljenjem iščekuju HP Slate, tablet sličnog dizajna, ali daleko boljih mogućnosti.

8.4.2010.
15:59
VOYO logo

HP je lansirao reklamu za Slate, u kojoj diskretno ističe svoje prednosti pred iPadom. Kampanja je možda podla, no učinak nije izostao: bez obzira na iPadovu inovativnost, želimo HP Slate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna prednost Slatea je ugrađena kamera. Uređaj ima čak dvije kamere, jednu s prednje strane, koja služi za videokonferencije, te jednu sa stražnje, koja omogućava snimanje fotografija i videa.

Drugi veliki plus je istinski multitasking. Ne poznajemo osobu koja istovremeno koristi samo jedan program na računalu, a moćni Slateov procesor multitasking će učiniti ugodnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HP je već odavno najavio da će Slate podržavati Flash. Uz novi HTML5, u budućnosti to neće biti tako bitno, no ovoga ljeta to bi mogao biti faktor koji će prevagnuti dok odlučujete koji tablet kupiti.

HP je svjestan da je multimedija samo dio onoga što ćete raditi sa svojim novim mobilnim uređajem. Drugi vrlo važan faktor je dijeljenje sadržaja putem interneta ili prijenosnih uređaja. Zbog toga Slate dolazi s čitačem za SD karticu, jednim USB utorom, te mnogim mogućnostima za dijeljenje digitalnog sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatni bonus SD čitača je mogućnost proširivanja memorije uređaja. Ako vam 32, odnosno 64 gigabajta nije dovoljno, pohranite neke sadržaje na memorijsku karticu i ponesite ih sa sobom u novčaniku.

Slate koristi Windows 7, no bez sumnje će nakon početka prodaje netko na njega uspješno instalirati Android.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003090007006 arti-201004060010006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo