Novi način prevare građana – nudi se ugovor s 'novim HT-om'

11.5.2010.
16:23
VOYO logo

Nekolicina osječkih umirovljenika proteklih je tjedana ostala nemalo iznenađena kada su im na vrata pozvonili djelatnici "novog Hrvatskog telekoma" i od njih zatražili potpis novih ugovora o pretplati. Neki od njih ponuđene su ugovore i potpisali, te na taj način postali pretplatnici drugih operatera, piše Glas Slavonije.

Kao obrazloženje starijim osobama navodili su podatak da je HT sad prešao u njemačko vlasništvo, a da svojim potpisom prelaze na hrvatski HT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Korisnici nas zovu da bi nas obavijestili o tome da ih kontaktiraju različiti prodajni predstavnici koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HT-a, te nude navodno povoljnije usluge. Ljudima daju i druge neistinite informacije, traže na uvid osobne iskaznice i telefonske račune, a zatim ih bez njihovog znanja i pristanka prebacuju na druge operatere. HT je o ovim slučajevima obavijestio HAKOM, te će obavijestiti i druga nadležna tijela", kažu iz Odjela za odnose s javnošću T-HT-a.

Iz te telekomunikacijske kuće podsjećaju korisnike da od prodajnih predstavnika traže isprave, da njihov identitet provjere na besplatan broj telefona 0800 9000, ali da paze što potpisuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glas Slavonije piše kako su slični slučajevi nedavno zabilježeni u Novoj Gradiški i Požegi, gdje su se prodajni predstavnici pojedinih telekomunikacijskih tvrtki predstavljali kako serviseri telefonskih instalacija HT-a. Nakon pregleda instalacija, što su navodili kao nužno, tražili su potpisivanje potvrde da je pregled obavljen. Potpisujući taj dokument građani su potpisali pristanak za promjenu telekomunikacijskog operatera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo