Hrvatska i Srbija – skriveni dragulji istočne Europe

19.3.2010.
14:52
VOYO logo

Rusko tržište još uvijek je prva luka za mnoge investitore koji žele ulagati u istočnu Europu, ali Karine Hirn, direktorica švedske investicijske tvrtke East Capital ukazuje na manja, "rubna" tržišta koja pokazuju veliki potencijal.

Najzanimljivije su joj Srbija i Hrvatska, te ih preporučuje kao alternativna tržišta velikima koji su u blagom padu zbog globalne recesije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stopa oporavka u istočnoj Europi je veća nego što se prvotno očekivalo, te je sada vidljiv potencijal u mnogim od tih rubnih tržišta koje do sada nisu privlačila posebnu pažnju investicijskih fondova", ocjenjuje suosnivačica švedske tvrtke za portal Citywire.

Hirin smatra da će 2010. biti godina koja će pokazati koliki je stvarni potencijal istočne Europe. Ističe kako se na osnovi manjkavih, trenutno raspoloživih informacija o pojedinim tvrtkama za sada ne može sasvim procijeniti situacija, ali trendovi iz pojedinih zemalja nagovještavaju dobre prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi analitičari su rezervirani oko potencijala turskog tržišta zbog brojnih rizika, no Hirin procjenjuje da je obećavajuće. Na tursko tržište povoljno će djelovati i ukidanje viza između Rusije i Turske, zaključuje Hirin, navodeći da će to dovesti do povećanja poslovnih odnosa između dviju zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo