ZADRŽIMO TOPLINU – / tamo gdje je želimo

Energetski učinkovita gradnja kuća smanjuje troškove života

3.3.2021.
9:59
VOYO logo

Zgrade su jedan od najvećih potrošača energije i kao takve imaju veliki utjecaj na ekologiju. U odnosu na druge sektore (industrija, transport), u ukupnoj potrošnji finalne energije sektor zgradarstva sudjeluje s oko 40%, međutim, poboljšanjem energetske učinkovitosti zgrada, moguće je direktno smanjiti troškove za grijanje zimi odnosno hlađenje ljeti.

Kako?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod izgradnje novih - energetski učinkovitih zgrada, a posebice kuća, bitan je proces projektiranja, kao i dobro poznavanje toplinskih svojstava građevinskih materijala kako bi se unaprijed spriječilo nastajanje tzv. toplinskih mostova, kao područja gubitka toplinske energije. Kod kuća 'starije' gradnje, iz vremena kada se njihova energetska učinkovitost nije razmatrala, preporuča se „energetska obnova“ u skladu s novim tehničkim propisima, tj. tehnička dorada u smislu zamjene starih prozora, izoliranja vanjskog zida (moguće s termoizolacijskom pločom Ytong Multipor), obnova fasade i slično.

Termografsko mjerenje otkriva kakva je toplinska izolacija naše kuće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi se utvrdila kvaliteta toplinske izolacije neke kuće, najčešće se koristi tzv. 'termografsko' snimanje te kuće. To je brza, povoljna i učinkovita metoda, kojom se određuju toplinsko-energetske karakteristike nekog objekta.

Snimanja se obavljaju posebnom termo-kamerom koja registrira infracrveno zračenje, a koje inače emitiraju sva tijela, ovisno o njihovoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektar boja kreće se od žute do crvene koje iskazuju područja velikog gubitka toplinske energije, te od ljubičaste do plave što podrazumijeva područja slabijeg intenziteta prolaska toplinske energije i smatra se dobro izoliranim područjem. Izvor: HUICT (Hrvatska udruga za infracrvenu termografiju)

Termografija je prilikom gradnje izuzetno korisna i potrebna s obzirom da je zakonski propisano da svaka novosagrađena kuća mora imati i energetski certifikat izrađen od ovlaštene osobe, koji iskazuje kolika će biti potrošnja energije koju će generirati prostor u kojem živite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 50% niži troškovi za grijanje i hlađenje

Ytong sustav gradnje jedan je od najzahvalnijih graditeljskih sustava za postizanje energetski učinkovitog, niskoenergetskog ili pasivnog standarda gradnje kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ytong građevinski materijal u svojoj osnovi sadrži dostatnu toplinsku izolaciju, a odlično regulira i vlagu u prostoru, pa tijekom cijele godine stvara optimalnu mikroklimu omogućujući tako zdrav životni prostor i ugodan boravak u Ytong kućama.

Milioni sitnih zračnih pora u Ytong materijalu, kao vrhunski toplinski izolatori, uspješno zadržavaju TOPLINU TAMO GDJE VI ŽELITE – ljeti izvan, a zimi unutar Vašeg doma!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ytong je gradnja je gradnja s više prednosti!

Provjerite na http://www.ytong.hr/ i na http://www.gradnjakuce.com/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo