Preokret u finišu – 4 kandidata bore se za 2. krug

Tri tjedna uoči predsjedničkih izbora bitka za ulazak u drugi izbori krug dodatno se zaoštrila.

10.12.2009.
11:05
VOYO logo

Naime, tri istraživanja provedena u proteklih nekoliko dana pokazala su da se za drugi krug tijesno bore četiri kandidata. Posve neočekivano Nadanu Vidoševiću i Milanu Bandiću pridružili su se HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang i nezavisni kandidat Dragan Primorac, piše Jutarnji list. Sva tri istraživanja jedino Ivi Josipoviću daju siguran prolaz u drugi krug, oko 30 posto glasova.

Istraživanja su provele agencija Puls za SDP, izborni stožer Andrije Hebranga te agencija Promocija plus za Dragana Primorca. U sve tri ankete Milan Bandić je drugoplasirani, ali razlika između njega i petoplasiranog kandidata je tek pet poena. Uzme li se u obzir statistička pogreška, kao i činjenica da istraživanja nisu obuhvatila glasače u dijaspori, očito je da će prvi krug predsjedničkih izbora ipak donijeti malo napetosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavka je da ova promjena biračkog raspoloženja ima veze s pojačanom kampanjom Hebrangovog stožera u zadnjih tjedan dana. Prema HDZ-ovom istraživanju, Hebrang osvaja 11 posto, a i anketa konkurenta Primorca daje mu gotovo 10 posto. Uostalom, maksimalne napore da Hebrang uđe u drugi krug najavila je i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, koja je pozvala članstvo da udvostruči angažman u kampanji.

Prethodni članci:

arti-200912070900006 arti-200912020534006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo