Osječka veselica Belfast Fooda

Majstori dobrog štimunga i veselog ritma stižu u subotu, 30. siječnja u Mini Teatar kako bi vam priredili nezaboravnu koncertnu feštu o kojoj će se pričati još mjesecima.

Belfast Food je glazbeni sastav iz Rijeke koji djeluje pod ovim imenom od listopada 1996. godine, kada su članovi grupe zaključili, uoči jednog koncerta u klubu “Grga” na Grobniku pokraj Rijeke, da im se trenutačno ime sastava “Ima tu neshto” baš i ne sviđa.

Potom je uz “mozganje”, tj. “brejnstormanje”, i, na veselje svih prisutnih, Erik (gitarist) izbacio iz sebe – Belfast Food. Svi su se složili da je to pravo ime za pravi uspjeh.

Međutim, počeci sastava datiraju još u rane devedesete, kad se trojka iz srednje glazbene škole u Rijeci – Marko Anić, Hrvoje Hodak i Sebastian Mavrić nalazila u stanu Marka Anića da bi uživali u novootkrivenim zvucima koji potječu iz Irske, i toliko su im se ti zvuci svidjeli da su počeli “skidati” te predivne melodije i napjeve i počeli ih javno izvoditi na raznim mjestima u i oko Rijeke.

Bilo je tu pjesama koje su u originalu izvodili Dublinersi, Chifteansi, Pogues, Klanadth itd.; što izvornih irskih, što autorskih pjesama navedenih. I tako, oni nastupaše, da bi ih negdje po tim koncertima zamijetio Erik koji im se spontano priključio u svirci na nekim od tih zabava.

Erik je u to vrijeme svirao u svojem sastavu GIPSS, a u slobodno vrijeme odavao je počast slavnim Beatlesima, zajedno s Bobom Grujičićem i Alenom Širolom u sastavu “Beatles Revival Band” ili “Les Beat”, u originalu… “Les Beat” je održavao koncerte u Rijeci, koji su ugošćavali mnoge goste s riječke rock scene – koju su u to vrijeme predstavljali Laufer, Let3, Enface i ostali.

Vesele ekipu čine:
Erik Malnar – vokali, električna gitara, banjo i akustična gitara
Alen Širola – bas
Marko Anić – harmonika, flauta, trombon i akustična gitara
Marko Jurić – bubanj
Sebastian Mavrić – violina

Koncert započinje u 21 sat.

Povratak na Net.hr