NOVINARKA OBMANULA PEDOFILA: / Putem interneta vrebao anoreksične curice

Image
Foto: Thinkstock

Novinarka Nadja Brenneisen koja je istraživala za članak koji je namjeravala objaviti, naletjela je na WhatsApp grupu koja zagovara anoreksiju.

25.6.2015.
14:42
Thinkstock
VOYO logo

Švicarski blog Skinnylicious je još jedan forum koji zagovara anoreksiju i ima nešto što se zove 'tržište blizanaca'. Ondje mlade djevojke postavljaju oglase u potrazi za drugima s istim odjevnim mjerama.

No, jedan post je novinarki zapeo za oko. Postavila ga je osoba koja se predstavila kao 'trener za anoreksiju'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želite li izgubiti kilograme?", glasio je oglas. "Postanete mršavi, a ne samo vitki? Ja vam mogu pomoći." Čovjek je objavio i svoj telefonski broj rekavši neka mu se cure jave samo ako su čvrsto odlučile izgubiti kilograme.

Želeći doznati što je moguće više o surovoj stvarnosti anoreksičarske zajednice, novinarka ga je odlučila kontaktirati preko WhatsApp-a. Rekla mu je da želi biti anoreksična i da ima 15 godina. 'Andre', pseudonim pod kojim se predstavio, odgovorio joj je za manje od 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ga je pitala koju bi joj težinu predložio, rekao joj je neka mu prvo pošalje svoju fotografiju u donjem rublju kako bi mogao odrediti njezinu težinu.

Intimni telefonski razgovori

Alarm koji je već zvonio u mojoj glavi sad je samo postao još glasniji. Andre mi je rekao da ima 25 godina. Novinarka se tada zapitala zašto bi odrstao čovjek koji je kazao da ima 25 godina, želio pomagati 15-godišnjim djevojkama da postanu anoreksične i za to su mu potrebne njihove golišave fotografije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučila je i dalje se pretvarati, pa je poslala svom 'treneru' neke slike koje je našla na internetu. Poslala mu je sliku vrlo mlade i vrlo mršave djevojke kojoj jedva da je bio potreban grudnjak koji je nosila na slici. Andreu su se slike dopale, pa je pristao da obučava mladu djevojku, ali pod nekoliko uvjeta.

Kazao joj je kako se mora seksualno poniziti da bi postala anoreksična. Činilo se da taj muškarac na internetu vreba ranjive tinejdžerice od kojih većina pati od depresije i poremećaja u prehrani. Iskorištavao je vrlo opasnu bolest kako bi dobio golišave fotografije maloljetnih djevojaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, novinarka je odlučila nastaviti istraživati. 'Trener' je nakon određenog vremena želio s njom telefonski razgovarati. Ublažila je glas i pazila da njezini odgovori budu što kraći.

Na njegov upit razumije li što misli pod time da njihovi razgvori moraju biti 'intimni', odgovorila je potvrdno. Potom joj je objasnio: "Moram biti siguran da si dovoljno zrela za moj trening. Postavit ću ti nekoliko pitanja i potom ti dati zadatke koje ćeš morati izvršiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jesi li imala analni seks?'

Pitao ju je kada je izgubila nevinost, da li masturbira i je li ikada imala analni seks. Kada su završili razgovor, poslao joj je zadatke koje mora da odraditi.

Davala mu je odgovore koje je želio čuti i odlučila da odmah nakon toga obavijesti policiju. Međutim, kada se vratila na stranicu na kojoj se nalazio njegov oglas, u šoku je shvatila da on nije jedini koji to radi. Toliko je bila zauzeta pronalaženjem grupe koja zagovara anoreksiju da nije odmah primijetila desetke 'trenerskih' oglasa. Činilo se kao da su svi pedofili svijeta našli novi način da se dočepaju psihički labilnih tinejdžerica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgledalo je kao da su sve oglase u kojima se traže anoreksične blizankinje ili WhatsApp groupe postavile djevojke. Ali svi 'treneri' za anoreksiju ili su tvrdili da su muškarci stariji od 20 godina ili nisu nudili nikakve informacije o svom identitetu.

Zapitala se jesu li ovi pedofili koristili stranice za diskusije o anoreksiji kako bi lovili mlade djevojke s nedostatkom samopouzdanja? Tako je izgledalo. Privlače li ih mršava, koščata tijela ovih anoreksičnih tinejdžerica? Opet se nametao potvrdan odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme, njezin osobni trener ju je ponovno kontaktirao. Činilo se da nije mogao više čekati na gole snimke koje je tražio.

Učitelj i gospodar

Trener je odjednom želio postati učitelj i gospodar. Smislila je izgovor kako da se izvuče iz tog odvratnog dijaloga, ali da ne bude raskrinkana. Ali Andre se toliko 'primio' za nepostojeću 15-godišnjakinju da je mislio kako će je moći privući 'pravim' satom obuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio joj je da će njegova obuka biti efikasnija ako ga bude osobno posjetila u Frankfurtu. Podsjetio ju je da mora vrijedno raditi kako bi postala anoreksična i da mora biti intimno ponižena. Pokazao je svoje pravo lice.

Tada je novinarka obavijestila njemačku policiju o tom blogu i svom eksperimentu s Andreom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Vice)

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo