Spas u surogat majčinstvu

NE ODUSTAJE: Rođena bez vagine, ali se nada da će imati djecu

Ova 23-godišnja žena rođena je bez vaginalnog otvora, a niti maternica joj nije potpuno formirana, zbog čega nije u stanju nositi dijete, prenosi indy100.

Devan Merck rođena je s Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser sindromom. Kada joj je bilo 12 godina, maternica joj je u potpunosti uklonjena, a godinu dana kasnije imala je rekonstruktivnu kirurgiju.

GINEKOLOGINJA SAVJETUJE: Najboljih 5 savjeta za zdravu vaginu

Kaže kako joj je bilo teško kada je bila mlađa, te da je imala problema u stvaranju veza, posebno romantičnih.

“Bojala sam se otvoriti. Bojala sam se što će napraviti i reći. Još imam ožiljke. Po pitanju seksa, nisam to mogla raditi pa je bilo teško pronaći dečka kojem je to bilo OK. To je definitivno brzo završilo neke veze”, kaže Merck.

“Morali su mi napraviti vaginalni otvor kako bih mogla imati spolne odnose”, dodaje.

Kaže kako ju je suprug uvijek podržavaoFoto: YouTube

Surogat majčinstvo

Prije pet godina, kada joj je bilo 18, udala se za svog muža Trenta.

“Kada sam ju prvi put vidio nisam mogao vjerovati svojim očima. Bila je najprijaznija, osoba koju sam ikada sreo”, kaže Trent. “Jako sam ponosan na Devan, znam da je njeno stanje jako teško.”

Par je bezuspješno pokušavao četiri godine imati bebu, a nakon dva propala pokušaja usvajanja, odlučili su se za surogat majku. Kako su joj jajnici netaknuti, u stanju je oploditi svoja jajašca, a prijateljica se ponudila da će nositi bebu.

“Moja je nada za budućnost da napokon imam obitelj. Da napokon imam bebu u svojim rukama. Tako sam spremna”, kaže buduća majka.

Povratak na Net.hr