Žena je primijetila nešto neobično na računu i okomila se na konobara koji je imao najbolje namjere

Na Redditu postoji tema pod nazivom 'Am I The Asshole?' (Jesam li š*pak?), mjesto na kojem možete saznati jeste li bili u krivu tijekom neke situacije koja vas muči. Ukratko, korisnici opisuju što im se dogodilo, a drugi Redditovci im pišu jesu li se dobro ponijeli ili nisu.

Nedavno je jedan konobar opisao jedan škakljivi incident, zbog čega se u komentarima sada svađaju na tisuće ljudi.

Sve je počelo kada je grupa od četiri žene u kasnim 20-ima došla u restoran. "Bile su predivne gošće. Naručile su četiri naša poznata koktela za početak i pogledale su jelovnik za predjela", napisao je korisnik Reddita.

Uzeo stvari u svoje ruke

No, sve je otišlo kvragu kada je načuo jednu od žena koja je rekla da je "u 14. tjednu". Konobar je nastavio prisluškivati i tvrdi kako je bilo poprilično jasno da je žena trudna.

Kad je društvo naručilo još jednu rundu koktela, potajno je uzeo stvari u svoje ruke. "Otišao sam do šankera i rekao mu da smiješa jedan bezalkoholni koktel. Bio je zbunjen, ali budući da mi je prijatelj, rekao sam mu da mi vjeruje", napisao je.

Kako su naručivale još koktela, konobar je i dalje jednoj gošći davao bezalkoholne. "Nije shvatila što sam napravio pa sam mislio da sam se izvukao", otkrio je korisnik Reddita.

Sukob s 'trudnicom'

Ipak, kad je došlo vrijeme za podmirivanje računa uspaničio se jer je šanker označio svaki bezalkoholni koktel na računu. 'Trudnica' je to uočila i prozvala konobara, nakon čega je uslijedila žustra svađa. Uključio se i voditelj restorana, a konobar je suspendiran na nekoliko dana.

"Šefica mi je rekao da bih mogao uvući restoran u nevolju zbog diskriminacije, a nakon što sam proučio zakone svoje savezne države, vidim da je u pravu", zaključio je i upitao ostale korisnike Reddita - jesam li se ponio kao š*pak?

Što misli Reddit?

Na njegovo iznenađenje, većina komentatora mu je odgovorila potvrdno. "Ako ti nije bilo ugodno dok si je posluživao, trebao si reći šefici, a ne sam donijeti odluku", poručila mu je jedna korisnica.

Drugi su mu ukazali na to da zapravo nije sa sigurnošću znao da je žena trudna. "Možda je govorila o nekome drugome, prošloj trudnoći ili o planovima za pobačaj. To nije bila tvoja odluka", smatra jedan Redditovac.

Čak i da je žena bila trudna, mnogi komentatori misle da se jedan neznanac ne bi trebao petljati. "Ti ne odlučuješ što druga punoljetna osoba odlučuje konzumirati. Drži se svoga posla", poručili su mu.

Neki su ukazali na to da je konobar htio opelješiti ženu jer su bezalkoholni kokteli jeftiniji od alkoholnih, ali nije očekivao da će se istina pokazati na računu.

Bilo je i onih koji su stali u obranu konobara. "Konobari mogu odbiti poslužiti gosta ako je prepijan, zašto onda ne mogu napraviti ovo?", "Pomislila bih da bi joj prijateljice nešto rekle", "Moralno si učinio ispravnu stvar. Iako si s poslovne strane puno riskirao, opet mislim da si u pravu. I meni bi bilo teško poslužiti alkohol trudnoj ženi", "Ja sam žena i mislim da si dobro postupio. Zalažem se za pravo na izbor, ali protiv sam ispijanja alkohola u trudnoći", pisali su mu korisnici Reddita.