Play ponuda

JAKO VAŽNE ŽIVOTNE LEKCIJE: / Smrt majke djevojci je skroz promijenila život, a evo što je naučila

Image
Foto: Ilustracija: Thinkstock

Seth Rosenberg opisala je za Huffington Post sa čime se suočavala i kako je proživljala borbu svoje majke koja je naposlijetku umrla od raka dojke.

9.7.2016.
7:20
Ilustracija: Thinkstock
Play ponuda

Kaže kako je u svojim 20-im godinama upravo kroz tragediju koju je doživjela shvatila da se mora suočiti sa četiri iznimno važne stvari.

Neodlučnost

Iako je voljela posao koji radi, dobila je ponudu za novi s većim izazovima. Radovala se, ali se zapitala je li u redu preseliti se daleko od bolesne majke. Unatoč izazovima i nesigurnosti novog posla, preuzimanje rizika je ipak bilo lakše nego što joj se to činilo prije.

Suočena s majčinom bolešću, shvatila je da svatko od nas može umrijeti u bilo kojem trenutku, pa zašto ne iskoristiti priliku i pokušati nešto novo?! Kao što je rekao Steve Jobs: "Podsjetnik da ćete jednog dana umrijeti je najbolji način da izbjegnete zamku razmišljanja kako imate nešto za izgubiti. Već ste predodređeni i nema razloga da ne slijedite svoje srce."

Image
NIJANSE OSOBNOSTI: /

Riješite brzi test i provjerite što boje otkrivaju o vama

Image
NIJANSE OSOBNOSTI: /

Riješite brzi test i provjerite što boje otkrivaju o vama

Od smrti se ne može pobjeći, a samo je na nama da odlučimo hoćemo li: samo umrijeti ili umrijeti žaleći što nismo riskirali i pokušali nešto napraviti.

Nedostatak motivacije

Postoji određena maksimalna količina stresa koji svaka fizička osoba može podnijeti. Ukoliko pri tom i privatno imate iznimno tešku situaciju, kao što je to bio slučaj kod Seth Rosenberg, ti teški osobni izazovi mogu vas dovesti do navedenih 80 posto maksimuma čak i prije nego se prihvatite posla.

Praznina

Možete se zatrpati poslom i na taj način pokušati ne razmišljati o nečemu ili nekome tko vam jako nedostaje. No, val tuge će vas 'udariti' neočekivano i više puta. Odnosno svaki put kada ugledate nešto što vas podsjeća na to što vam nedostaje. U njezinom slučaju, to je bila njezina pokojna majka.

Oporavak

Životni događaji će vas promijeniti, ali vi imate kontrolu i vi odlučujete na koji način će vas promijeniti.. Ponekad, su takvi šokovi dobri kako biste točno definirali što želite i što je za vas dobro i na taj način vas izgrade u snažniju osobu.

Play ponuda
Play ponuda