Play ponuda

IMAM JA I STARIJEG BRATA! Nasilniku iz školskih klupa poslao poruku: / 'Takneš mi brata, čuvaj se!'

Image
Foto: Flickr

Jedan stariji brat u SAD-u odlučio je učiniti sve što je u njegovoj moći da zaštiti mlađeg brata, koji se našao metom vršnjačkog nasilja.

1.11.2015.
7:20
Flickr
Play ponuda

"Prošle smo se godine ja i braća preselili u novi grad, budući smo se izborili za stipendije u elitnoj školi. Nikada prije nismo imali priliku pohađati mramorom popločenu školu, pa sam odlučio kako ovoga puta sve mora ići kao po špagi", napisao je momak na društvenoj stranici.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Jedan od moje braće naišao je na problem. Ime problema je Josh, imao je tada 17 godina i gluplji je od čekića. Ima prosjek 62% u svim predmetima, osim u hrvanju, s kojim je uspio dogurati to nacionalne lige. Svi ga znaju kao sadističkog gada, koji izgleda kao da je na steroidima, spremnog da zgazi svakoga tko mu stane na put.", opisao je nasilnika ovaj stariji brat.

"Uvrijedio mi je i napao brata. Zabio ga u ormarić. Glavu mu stavio u ključ i nikome ništa. Ispada da, ako ideš u privatnu školu i tvoji uredno plaćaju školarinu, nitko neće poduzeti ništa", dodao je dečko.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Čekao sam ga godinu dana. Njegov kolega hrvač ispričao mi je kako je Josh prisilio 12-godišnju djevojčicu da ga zadovolji, sve snimio mobitelom pa pokazivao u svlačionici. Kaže da se gad čak i nacerio na snimci! U to je vrijeme Josh imao 17 godina. To je bilo sve što sam želio znati", postupno je uveo u priču momak koji je ostao anoniman.

Slučaj su prijavili ravnatelju, koji je potom obavijestio policiju. Iako je Josh maturirao, pravda ga je ipak stigla. Aktivirale su se policija i socijalne službe.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Policajci su pretražili Joshovu kuću. U njegovoj su sobi pronašli računalo i mobitel. Ne znam što su mu točno pronašli, ali bilo je dovoljno da ga bace u zatvor. Uspjeli su pronaći i djevojku iz videa. Odlučila je podignuti kaznenu prijavu", napisao je stariji brat.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kaznena prijava nasilniku je u potpunosti uništila bilo kakvu mogućnost da nakon srednje škole ima dobar život. Ponuda da bude trener hrvačke momčadi u školi je pala u vodu, a trener je obavijestio i sve ostale hrvačke organizacije kakav je Josh. S prosjekom ocjena koji je nizak nema izgleda da će uskoro upisati fakultet.

"Svjestan sam da sam mu upropastio život i neka sam. Nitko ne smije dirati mojeg brata", zapisao je dečko i nasilniku poručio: "Uživaj u zatvorskim danima, smeće jedno!"

Play ponuda
Play ponuda