Play ponuda

POVRAĆALA JE I IMALA JE MIGRENE / Zbog infekcije sinusa ova je djevojka izgubila pola lubanje: 'Kirurzi su mi rekli da bih bila mrtva'

Image
Foto: TikTok

25- godišnja djevojka ni u najluđim snovima nije mislila da će morati na operaciju zbog upale sinusa

29.3.2022.
23:37
TikTok
Play ponuda

Kalifornijska instruktorica borilačkih vještina, Natasha Alyena Gunther (25), morala je ukloniti pola lubanje nakon što joj je infekcija sinusa metastazirala po mozgu.

Nije ni slutila što joj se događa

Ova djevojka je detaljno opisala svoj težak put u mučnom videu s više od 7 milijuna pregleda na TikToku. "Kirurzi su mi rekli da bih bila mrtva u roku od tjedan dana da nisam otišla u bolnicu kada jesam", rekla je 25-godišnja Natasha za News Dog Media o traumatičnom iskustvu.

Video prije i poslije, pod naslovom "Ponekad je sve što možete učiniti je smijati se, zar ne?", prikazuje ljepoticu i zaljubljenicu u karate kako sjedi u autu prije operacije. Zatim video prelazi na fotografiju djevojke nakon operacije, koja ima udubinu na glavi.

Image
'IGRALI SMO SE BOGA' /

Devet najjezivijih eksperimenata na ljudima: Hitlerov 'anđeo smrti' činio je strahote, ali nije bio jedini

Image
'IGRALI SMO SE BOGA' /

Devet najjezivijih eksperimenata na ljudima: Hitlerov 'anđeo smrti' činio je strahote, ali nije bio jedini

Fijasko je počeo krajem 2021. nakon što se karatašica s crnim pojasom pojavila kod liječnika jer joj se situacija sa sinusima nije smirivala. Gunther je primijetila porast sinusnih infekcija prošle godine.

“Imala sam ih pet do šest”, objasnila je ova djevojka koja je obično imala problema sa sinusima samo jednom godišnje.

shimmer fallback
shimmer fallback

Povraćala je i imala je užasne migrene

Posebno je patila od sinusitisa, nazalne bolesti koja se javlja kada postoji iritacija u sinusima. Nažalost, ni ona ni liječnik tada nisu mislili da je to ozbiljno, pa su joj prepisani antibiotici, što je standardno liječenje za to stanje.

Međutim, roditelji su je na kraju prisilili da odradi CT mozga, jer je počela često povraćati te je imala užasne migrene. Naknadna kraniotomija, proces kojim liječnici uklanjaju dio lubanje kako bi pregledali mozak, otkrila je masivno nakupljanje strep i stafilokoknih infekcija, koje su joj pomaknule mozak za nekoliko milimetara u desno.

Kako bi ublažili pritisak, liječnici su kasnije tog mjeseca izveli težu kranijektomiju, u kojoj su uklonili otprilike polovicu Guntherove lubanje.

"Ukupno su mi uklonili 12 do 14 cm lubanje i stavili je u zamrzivač", rekla je Gunther. "Ostala sam u bolnici još pet tjedana, a također sam imala daljnju operaciju sinusa.”

shimmer fallback
shimmer fallback

'Teško sam mogla govoriti'

Nesretna djevojka, koja sada mora nositi kacigu kako bi zaštitila svoj mozak, nada se da će joj dio lubanje liječnici moći vratiti do travnja. Ako to ne uspije, liječnici će biti prisiljeni 3D ispisati repliku komponente i umetnuti je umjesto pravih dijelova lubanje koja je uklonjena zbog infekcije.

"Moj je život vrlo drugačiji od onoga što je bio prije”, požalila se. "Nekoć sam imala aktivan život podučavajući borilačke vještine i svakodnevno se sam se družila s prijateljima – kao i svaka osoba u 20-ima. Kada je završila operacija, teško sam mogla govoriti, pa od tada imam redovitu logopedsku terapiju", rekla je.

Gunther kaže da ne bi ništa mogla bez podrške svoje obitelji, posebice dečka Joaoa, koji je također instruktor borilačkih vještina. Gunther je nedavno objavila video na kojem grli svog vjernog ljepotana uz opis: "Moja stijena kroz ovaj dio života".

"Ostajem pozitivna i pokušavam imati smisla za humor u vezi svega", objasnila je Gunther, koja trenutno pokušava proširiti svijest o tome kako bezopasne infekcije sinusa mogu izmaknuti kontroli.

“Ako imate više od jedne infekcije sinusa godišnje, ili čak samo infekciju sinusa, molim vas da idite u bolnicu samo da biste bili sigurni", rekla je.

'Ne želim da itko prolazi ono što sam ja prošla'

"Molim vas, samo se nemojte oslanjati na svog primarnog liječnika, jer bi moglo biti ozbiljno.", Gunther je dodala: "Ne želim da itko prolazi kroz ono što sam ja prošla. Sada imam pola glave, ali ti to možeš izbjeći", poručila je ova djevojka.

Doista, dok se sinusitis obično rješava sam ili uz pomoć antibiotika, opasne komplikacije mogu nastati ako dospije u oči ili mozak. "U rijetkim slučajevima, infekcije sinusa u stražnjem središtu nečije glave mogu se proširiti u mozak", izvijestila je klinika Cleveland. "To može dovesti do životno opasnih stanja poput meningitisa ili apscesa mozga."

Play ponuda
Play ponuda