OGLAS

OTOPITE KILOGRAME / Vratite liniju: evo kako smršavjeti nakon poroda

Image
Foto: Thinkstock

Uz ove korisne savjete brže ćete vratiti svoju prijašnju liniju i skinuti suvišne kilograme koje ste nakupili u trudnoći

27.7.2018.
9:30
Thinkstock
VOYO logo
Image
Kad beba dođe /

Nevjerojatni načini na koje se žensko tijelo mijenja nakon poroda

Image
Kad beba dođe /

Nevjerojatni načini na koje se žensko tijelo mijenja nakon poroda

Zanima vas kako skinuti višak kilograma nakon poroda? Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete kako smršavjeti nakon što ste rodili.

Tijekom trudnoće u vašem se tijelu događaju značajne promjene, a nažalost, između ostaloga, tu je i višak kilograma koji ostane nakon poroda. Samo rijetke mame nemaju problema s dobivenim kilogramima u trudnoći. Istraživanja su pokazala da svaka prosječna žena u trudnoći dobije 10-ak kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako skidanje kilograma dobivenih u trudnoći nije nemoguće, zahtijeva mnogo vremena i truda. Nekim ženama to ide lakše, nekima malo teže, ali rezultati su na kraju jednako uspješni.

1. Budite u pokretu

Krećite se što je to češće moguće. Ako vam nije do pretjerane fizičke aktivnosti, dovoljno je da jednom dnevno prošećete po pola sata. To će biti dovoljno da pokrete svoj organizam i tako održavate zdravlje. Između ostaloga, to će vam dobro doći i u skidanju neželjenih kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO:Thinkstock)

2. Dojite

Da, dobro ste pročitali. Dojenje vam pomaže da se riješite kalorija koje ste unijeli tijekom dana, a navodno sagorijeva čak 600 do 800 kalorija za vrijeme samo jednog dojenja. To znači da možete mršaviti dok sjedite i usput dojite svoju bebu. Izvrsno, zar ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Dižite utege

To ste vjerojatno već i znali - nema mršavljenja bez redovite tjelovježbe. Međutim, upravo je dizanje utega idealno za skidanje neželjenih kilograma nakupljenih tijekom trudnoće. Ono, naime, ubrzava vaš metabolizam i tako vašem tijelu omogućava da brže prerađuje hranu te izbacuje one tvari koje mu ne trebaju. Pripazite da ne pretjerate u dizanju utega, a preporučujemo vam da utege dižete samo uz nadzor fitness trenera ili neke druge osobe koja je ovlaštena za njihovo korištenje.

Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

4. Pazite na unos kalorija i masnoće kroz hranu

Nakupljenih kilograma ne možete se riješiti ako pritom ne promijenite svoj način prehrane. Pokušajte smanjiti unos kalorija i masnoće, s tim da je vrlo važno da ih ne izbacite u potpunosti. Jedite češće, ali u manjim porcijama. Bilo bi preporučljivo da dnevno imate tri obilnija obroka te nekoliko manjih međuobroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Spavajte što više možete

Manjak sna samo će vam odmoći u vašoj namjeri da skinete višak kilograma. Znamo da ste mlada majka i da vam je vrlo teško dobiti kvalitetan san, međutim pokušajte se odmarati koliko je god to moguće. Iscrpljenost i pospanost usporavaju metabolizam, zbog čega ćete dodatno dobivati suvišne kilograme, a ne rješavati se postojećih.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Šetnja s lavom
Moj pas Marmaduke
default_cta
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Lijek za život
VOYO logo