razgibajte se / Vježbajte s Ines kod kuće: Uz Pozdrav Suncu ojačajte svoje tijelo

S učiteljicom joge Ines Kavur možete vježbati i kod kuće. Odvojite desetak minuta i uživajte u vježbanju

12.2.2020.
16:20
VOYO logo

Ines se već sedam godina bavi jogom. Uz našu Ines iz Rekreative Medical možete vježbati i kod kuće. Kako naglašava vrlo je važno izbjegavati bilo kakvu bol, biti strpljiv i pronaći ugodu u određenim jogijskim položajima.

Pozdrav Suncu A (surya namaskar A) iz sustava ashtanga vinyasa joge:

1. Tadasana (Položaj planine) - stanemo na početak prostirke, spojenih palčeva, a pete su lagano razmaknute. Aktiviramo bedra, uvučemo pupak prema kralježnici, izdužimo kralježnicu, vrat.
2. Urdhva Tadasana - na udah dižemo ruke iznad glave, pogled ide za dlanovima, pazimo da ne dižemo ramena, i dalje je dugačak vrat. 
3. Uttanasana - spuštamo se na izdah u pretklon, ravnih leđa
4. Urdhva Mukha Uttanasana - dižemo pogled i izdužujemo kralježnicu
5. Chaturanga Dandasana (Štap na četiri kraka) zakoračimo u plank, dlanovi ispod naših ramena i spuštamo se kao u sklek do ravnine naših nadlaktica. Laktovi uz tijelo i cijelo tijelo paralelno s podom.
6. Na udah urdhva mukha svanasana (Pas prema gore) - držimo se samo na dlanovima, pete okrenute jedna prema drugoj, noge aktivne i ispružene, aktivan centar, dugačak vrat.
7. Adho mukha svanasana (na izdah pas prema dolje) -dlanovi u širini ramena, stopala u širini kukova. Osvijestimo ramena, da su daleko od ušiju. Pazimo da vrat i dalje bude dugačak, svi prsti na dlanovima u podu. Ostajemo 5 dubokih udaha i izdaha. 
8. Urdhva mukha uttanasana - sljedećim izdahom savijemo koljena i na udah dođemo do početka prostirke, izdužujemo kralježnicu. 
9. Uttanasana- na izdah spuštamo se u pretklon.
10. Urdhva tadasana - na udah dižemo ruke i pogled prema gore.
11. Tadasana - vraćamo se u položaj planine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Horvatinec

(Foto: Goran Horvatinec)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo