nakon stresnog dana / Vježbajte s Ines kod kuće: Joga za opuštanje

S učiteljicom joge Ines Kavur možete vježbati i kod kuće. Odvojite desetak minuta i opustite se nakon stresnog dana

29.1.2020.
10:00
VOYO logo

Ines Kavur se već sedam godina bavi jogom. Uz ovaj način vježbanja postala je mirnija osoba, svjesnija svojih reakcija, ali je i shvatila moć sadašnjeg trenutka i vlastite odgovornosti. Shvatila je moć kontrole nad vlastitim mislima, ali i emocijama. Joga je za nju "predivan alat na životnom putu da shvatiš kakav si žestok igrač i krojač vlastite sreće/nesreće". 

Sada uz našu Ines iz Rekreative Medical možete vježbati i kod kuće. Kako je naglasila vrlo je važno izbjegavati bilo kakvu bol, biti strpljiv i pronaći ugodu u određenim jogijskim položajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joga za opuštanje

1. Sjednemo u "turski sjed" ili na pete. Zatvaramo oči i prvo osvijestimo cijelo tijelo i zatim disanje. Obratimo pozornost na svaki udah i svaki izdah. Osjetimo kako se svakim udahom izdužujemo, a svakim izdahom postajemo sve mekši i opušteniji. Počnemo nježno rotirati glavom u bilo kojem smjeru i pazimo da nam svaki udah prati pokret na prostirci. Prebacujemo se na sve četiri, dlanovi ispod naših ramena, koljena ispod kukova.

2. Cat/cow pose (mačka - krava) - na udah uvijemo kralježnicu, gledamo prema gore, na izdah se pogrbimo, brada na prsa, pupak uvučemo unutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Parsva balasana (thread the needle pose) - provučemo ruku ispod ramena i spustimo rame i glavu u pod (ponovimo na obje strane)

4. Anahatasana - prošećemo dlanovima prema naprijed, zdjelica ostaje iznad koljena.. i spuštamo glavu u pod (možemo spustiti ili čelo ili bradu). Osjetimo nježno otvaranje prsnog koša. Osvijestimo ramena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Sfinga - ispružimo se na trbuh, dovedemo laktove ispod ramena, podlaktice paralelne jedna s drugom i pazimo da nam vrat ostaje dugačak. Gledamo niz nos. Aktiviramo bedra i zarotiramo pete nježno jednu prema drugoj, prema unutra. 

5. Legnemo na trbuh, šaljemo ispruženu desnu ruku u desnu stranu i dovedemo lijevi dlan ispod ramena, nježno se odgurnemo od poda, pogledamo preko ramena i prebacimo lijevo stopalo preko desne noge u pod. Namjestimo se u položaj koji nam je maksimalno ugodan. Ponovimo na obje strane. Uvijek idemo do granice u kojoj nam je položaj ugodan i stabilan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Legnemo na leđa, zagrlimo koljena i prebacujemo ih u desnu stranu. Lijevu ruku odvedemo u lijevo i pogled ide za lijevim dlanom. Uživamo u jednoj nježnoj rotaciji.

7. Shavasana - položaj mrtvaca. Ostajemo ležati 5-10 minuta, zatvorenih očiju i pustimo cijelo tijelu da se razlije po podu. Osjećamo kako tijelo postaje sve mekše, sve teže i opuštenije, kako tonemo sve dublje u prostirku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušajmo ostati u svakom položaju 5 dubokih udaha/izdaha ili koliko god nam je ugodno. 

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo