Ispostavilo se kako hladnjak nije uvijek najbolje mjesto za držati namirnice, čak i kada je u pitanju svježe povrće, piše Daily Mail.
Želite li od rajčica kušati ono najbolje, nemojte ih držati u hladnjaku, savjetuje stručnjakinja za sigurnost hrane, Holly Jefferys. Pojasnila je kako se tekstura i okus rajčice mijenjaju u hladnim uvjetima.
No, one će svakako duže trajati budu li pohranjene u frižideru, a na vama je da odlučite želite li da rajčice traju dulje ili da budu ukusnije. U svakom slučaju, ukoliko ste ih držali u hladnjaku, stručnjakinja savjetuje da ih izvadite 24 sata prije nego što ćete ih upotrijebiti.
Stručnjakinja je u emisiji kazala kako je kavu najbolje držati u hermetički zatvorenim posudama izvan hladnjaka kako druge namirnice ne bi poprimile miris.
Kruh također nije preporučljivo držati u hladnjaku jer će se brže osušiti i poprimiti ustajali okus.