NEMOJTE IĆI PREKO 500 KILOMETARA: / 6 znakova da je vrijeme za nove tenisice

Image
28.2.2017.
9:27
VOYO logo

Koliko brzo će se tenisice istrošiti, odnosno koliko dugo ćete u njima moći trčati ovisi o mnogo faktora – o tome koliko često u njima trčite i koliko kilometara pretrčite na treninzima, o vašoj tjelesnoj masi, obliku stopala, tehnici trčanja, podlogama po kojima trčite, ali i o tenisicama samim. Proizvođači obično navode podatak da tenisice jamče pravu zaštitu približno 500 do 700 kilometara. Stručnjaci portala trčanje.hr savjetuju da svoje stare tenisice za trčanje zamijenite novima ako se pojave sljedeći znakovi:

  • Ako nakon uobičajenog treninga imate osjećaj da su vam noge umornije. Nakon nekoliko dana provjerite je li osjećaj isti, i ako vam tenisice ne daju pravi osjećaj, vrijeme je za zamjenu.
  • Ako je vanjski dio potplata značajno istrošen, tenisice nisu više udobne i zbog istrošenog profila mogu biti opasne na klizavoj podlozi.
  • Ako su tenisice smekšane u petnom predjelu i peta se tijekom kretanja pomiče, tenisice ne osiguravaju više potrebnu podršku.
  • Ako na prednjem dijelu nastane rupa u tkanini i prsti proviruju iz tenisica, ili je na peti unutrašnji dio toliko istrošen da osjećaj više nije udoban, tenisice vas mogu jako nažuljati.
  • Ako je jedna tenisica naizgled više istrošena nego druga, to je također razlog za zamjenu.
  • Tenisice moraju stajati ravno ako ih položite na ravnu podlogu. Ako se jedna ili obje tenisice naginju u jedan smjer, istrošenost je tolika da ih hitno treba zamijeniti.

Više o najboljim savjetima kako se pripremiti za sezonu trčanja pročitajte u velikom adidasovom specijalu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s adidasom i po najvišim uredničkim standardima Telegram Medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo