Iako je zima prošla, to ne znači da bismo se trebali prestati brinuti za vlastiti imunitet, jer on mora biti jak cijele godine. A i trenutno su ponovno zavladale alergije, a to također znači da ne smijemo nepotrebno slabiti imunitet i organizam.
No, čini se kako postoji nekoliko vrsta hrane kojima činimo upravo to - slabimo imunitet, zbog čega se lakše razboljevamo i zbog čega se osjećamo loše.
Evo o čemu se radi (i to znači da biste ove namirnice trebali što je moguće više izbjegavati):
Crveno meso
Prema tvrdnjama doktora Edwarda Groupa, crveno meso, ako ga konzumiramo u velikim količinama, uzrokuje reakcije u našem organizmu koje naš imunitet poprilično slabe.
Slatkiši
Rafinirani šećer loš je za naše cjelokupno zdravlje, a čini nas podložnijima određenim bolestima.
Hrana pržena u dubokom ulju
Ovako pripremljena hrana zapravo dosta često uzrokuje upale, a samim time slabi naš imunitet i čini nas podložnijima oboljenjima.