SVI IH MIJEŠAMO U SALATAMA: / Znate li da nikada ne biste smjeli zajedno jesti krastavac i rajčicu?

Image
Foto: Fini recepti
Image
Foto: Fini recepti

Sigurno će vas iznenaditi da miješanje rajčica i krastavaca u salati nije preporučljivo, jer ovo povrće nema jednako vrijeme probavljanja.

28.2.2017.
11:27
Fini recepti
VOYO logo

Naime, kada se uzimaju u isto vrijeme, postoji velika mogućnost da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može otrovati naš organizam u cijelosti, te izazvati i bolove, grčeve i nadutost, piše Health Tips Portal.

Postoji još nekoliko namirnica čiju biste kombinaciju trebali izbjegavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voće nakon obroka

Voću treba dosta vremena da se probavi, a ako ga jedete odmah nakon obroka, zadržat će se u želucu dulje te izazvati refluks i druge probavne probleme.

Tjestenina i sir

Tjestenina obiluje škrobom koji se drukčije probavlja od proteina, a zadržavanje u želucu izaziva fermentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso i sir

Previše proteina za vaš želudac.

Kruh i sok od naranče

Kiselina potrebna da bi razgradila sok može uništiti enzime zadužene za razgradnju škroba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEKA NOVA PRAVILA: /

Potpuno neočekivani načini na koje možete kombinirati vino i hranu

Povrće i sir

S ovom kombinacijom povećavate rizik od nadutosti.

Dinja i lubenica

Ove voćke bi trebale biti konzumirane odvojeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banane i mlijeko

Ova kombinacija usporava probavu.

Voće i jogurt

Iako je ovo poznata kombinacija za doručak, usporava probavu i oštećuje crijevnu floru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo