Naime, kada se uzimaju u isto vrijeme, postoji velika mogućnost da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može otrovati naš organizam u cijelosti, te izazvati i bolove, grčeve i nadutost, piše Health Tips Portal.
Postoji još nekoliko namirnica čiju biste kombinaciju trebali izbjegavati.
Voće nakon obroka
Voću treba dosta vremena da se probavi, a ako ga jedete odmah nakon obroka, zadržat će se u želucu dulje te izazvati refluks i druge probavne probleme.
Tjestenina i sir
Tjestenina obiluje škrobom koji se drukčije probavlja od proteina, a zadržavanje u želucu izaziva fermentaciju.
Meso i sir
Previše proteina za vaš želudac.
Kruh i sok od naranče
Kiselina potrebna da bi razgradila sok može uništiti enzime zadužene za razgradnju škroba.
Povrće i sir
S ovom kombinacijom povećavate rizik od nadutosti.
Dinja i lubenica
Ove voćke bi trebale biti konzumirane odvojeno.
Banane i mlijeko
Ova kombinacija usporava probavu.
Voće i jogurt
Iako je ovo poznata kombinacija za doručak, usporava probavu i oštećuje crijevnu floru.