Svakodnevno je jedete, a jako je loša za kožu, zglobove i šećer u krvi

Kao što hrana i određene namirnice mogu jačati organizam i imunitet, tako mogu izazvati i negativne posljedice. Jednu od tih namirnica svakodnevno unosimo u organizam, a riječ je o pšenici.

3.3.2014.
10:05
VOYO logo

Ona se nalazi u gotovo svakom našem obroku, ali dosta loše utječe na zdravlje. Kod većine ljudi negativno utječe na kožu, zglobove i razinu šećera u krvi.

Pšenica koju svakodnevno konzumiramo daleko je od prave pšenice. Kardiolog William Davis, jedan je od brojnih znanstvenika i liječnika koji pokušava druge educirati o istini koju krije današnja pšenica. Davis kaže kako razlozi zbog kojih ljudi odlučuju jesti žitarice, a to su vlakna i zdravlje srca, nisu dovoljni da pšenica postane sastavni dio prehrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U pšenici nema ništa što se ne može naći u drugim namirnicama', kaže Davis.

Koža

Ugljikohidrati u pšenici obično se smatraju dobrima zbog svoje složenosti. Problem je što se ovi ugljikohidrati razbijaju u šećere što dovodi do povišene razine inzulina i aktiviranja žlijezda koje proizvode masnoće. Krajnji rezultat je masna koža i pojava akni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zglobovi

Prema kardiologu Davisu, bolovi u zglobovima izazvani konzumacijom pšenice najčešće se javljaju u zglobovima prstiju i zapešća, a nije neuobičajena niti bol u leđima, kukovima i koljenima.

Šećer u krvi

Pšenica, koja je puna ugljikohidrata, naposlijetku se pretvara u šećer. Osim toga, prepuna je amilopektina odnosno ugljikohidrata koji može povisiti razinu šećera u krvi više nego običan šećer, što može izazvati dijabetes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo