zablistajte! / Kako podići samopouzdanje u nekoliko jednostavnih koraka

Image
Foto: Thinkstock

Samopouzdanje je jako važno za kvalitetan život i ako ga nemate, dobro bi ga bilo steći. To se može

13.4.2017.
16:30
Thinkstock
VOYO logo

Ljudi koji imaju zdravo samopouzdanje, temeljeno na realnoj slici o sebi, puno lakše ostvaruju kvalitetne odnose, napreduju na poslu i sve u svemu, imaju sretniji život. Dobra je vijest da se samopouzdanje može izgraditi. Evo nekoliko načina kako da radite na svom samopouzdanju:

Poštujte sebe

Preduvjet da vas drugi poštuju je da poštujete sami sebe. Poštujte svoje vrijeme i nemojte gaziti obećanja koja ste dali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naučite reći "ne"

Ovo spada pod domenu "Poštujte sebe", ali je toliko važno da zaslužuje da se naglasi. Ponekada reći "ne" nekome znači reći "da" sebi. Kada naviknete ljude na to da znate reći "ne". Neće se više snebivati i vrijeđati, nego će poštovati vašu odluku. Iako će vam u početko to biti neugodno i možda ćete sami sebe smatrati nepristojnima, ne brinite. S vremenom ćete zavoljeti svoje "ne " koje će vas čuvati od svega što ne želite.

Budite blagi prema sebi

Svi griješe, osobito oni koji rade. Oprostite si pogreške. Naravno, naučite nešto iz njih da ne bi bile uzaludne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naučite prihvaćati komplimente

Kada vam netko udjeli kompliment, ne skrećite pogled, već jasno i kratko kažite: "Hvala".

Počnite vježbati

Iako ova točka izgleda kao klišej, jamčimo vam da nije tako, a ako nam ne vjerujete, vjerujte znanosti koja je dokazala da sport dobro utječe na tijelo i na psihu. Upišite se na zumbu, aerobik ili jogu. Počnite trčati ili ići u teretanu. Svejedno je koji sport izaberete kada primjetite kako se tijelo oblikuje i kako se naziru mišići, samopouzdanje će prirodno doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispravite se

Zabacite ramena na natrag, podignite glavu, gledajte pred sebe. Stav je jako bitan. Ne podcjenjujte ga. 

Klonite se negativnih ljudi

Zašto? Vrlo jednostavno. Oduzimaju vam energiju, čine da se osjećate loše i vuku vas prema dnu. Ako poštujete sebe i svoje vrijeme vidjet ćete da nemate vremena trošiti ga na ljud ekoji vam ne odgovaraju. Tko kaže ili gdje piše da se morate družiti s njima'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite frizuru

Ne mislimo pritom na sarmice, kokotice, pužiće ili neka svečana čudesa, nego jednostavnu dnevnu frizuru. Počastite se tu i tamo odlaskom frizeru da vam samo opere kosu i isfenira je. Znate i samo koliko dobra frizura diže samopouzdanje. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo