Play ponuda

RIJEŠITE SE MADEŽA: / Ovi prirodni sastojci uspješno skidaju ružne crne izrasline

Image
Foto: Flickr

Madeži, crne ili smeđe točke na našoj koži, dobijemo do dobi od 20 ili 30 godina.

31.1.2016.
7:21
Flickr
Play ponuda

Postoje prirodni pripravci koji mogu utjecati na madeže. Prije bilo kakve primjene na sebi, važno je poznavati svoje madeže. Znati koliko ih otprilike imate, kojeg su oblika, mijenjaju li boju, veličinu i slično.

Sve veće promjene dobro je priopćiti dermatologu ili liječniku opće prakse, kako bi otklonili mogućnost da su te promjene karcinogenog karaktera. Evo prirodnih tvari koje utječu na madeže:

1. Bijeli luk

shimmer fallback
shimmer fallback

Najučinkovitiji je lijek za madeže jer sadrži enzime koji razbijaju stanice odgovorne za stvaranje pigmenata. Ujedno, bijeli luk posvjetljuje kožu. Sve što trebate učini jest zdrobiti komadić bijelog luka, staviti ga na madež i zalijepiti flasterom.

Neka ostane tako preko noći. Nekoliko dana ponavljajte ovaj postupak, pa će madež sam otpasti. Navodno, za samo pet dana.

2. Jabučni ocat

shimmer fallback
shimmer fallback

Često ga se koristilo baš za uklanjanje neželjenih madeža. Octena kiselina ga isušuje, pa on lakše otpadne s površine kože. Umočite vaticu u ocat i stavite je na madež. Zalijepite flasterom i ostavite preko noći. Postupak ponavljajte idućih 10 dana i madež će otpasti.

U prvih nekoliko dana, madež će izgledati gore no što je bio prije primjene ovog domaćeg lijeka, ali treba ga ostaviti da se osuši pa će otpasti. Ostane li vam ožiljak, primjenite kokosovo ulje.

3. Ricinusovo ulje

shimmer fallback
shimmer fallback

Ono uspješno uklanja bradavice i madeže, tako što ih postupno otapa. Ova metoda neće ostaviti ožiljke, ali zahtijeva dosta vremena jer ricinusovo ulje uklanja madeže, sloj po sloj. Uzmite žličicu sode bikarbone i dodajte malo ricinusovog ulja. Možete umiješati i zdrobljeni aspirin.

Nježno umasirajte tu pastu na madež. Ostavite da se osuši. To ponavljajte dva puta dnevno, cijeli mjesec. Ukoliko nemate u kući sodu bikarbonu, samo nanosite ricinusovo ulje.

4. Ulje lana

shimmer fallback
shimmer fallback

Ovo je ulje jako dobro za uklanjanje madeža koji su podignuti od kože. Ono smekša madež i olabavi njegove rubove, pa se lako mogu ukloniti. Od sjemenki lana, meda i ulja lana napravite smjesu. Nanesite na madež i ostavite da djeluje najmanje sat vremena.

Mažite najmanje tri puta dnevno, nekoliko tjedana, dok ne otpadne.

5. Sok od ananasa

shimmer fallback
shimmer fallback

Svježi sok od ananasa dobar je ukoliko želite posvjetliti madež, pa ga tako učiniti manje uočljivim. Namočite vaticu u sok od ananasa. Ostavite na madežu, dok se sok ne upije.

Za najbolje rezultate, koristite svježe iscjeđeni sok, a možete sokove gotovo svih citrusa.

Play ponuda
Play ponuda