vječna teza opovrgnuta? / Prehrana je važnija od vježbanja kada želimo izgubiti kilograme. Ili ipak nije tako?

Image
Foto: Pixabay

Iako često čujemo onu izreku '70% prehrana, 30% trening', znanstvenici kažu da ipak nije tako

27.2.2020.
12:00
Pixabay
VOYO logo

Kada je riječ o gubitku kilograma, mnogo je "tereta" stavljeno upravo na sam način ishrane te često možemo čuti onu dobru staru - 70% prehrana, 30% treninzi

No, novo je istraživanje pokazalo da ta teorija možda ipak ne drži vodu. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta u Coloradu smatraju kako je vježba mnogo efikasnija od prehrane kada je riječ o gubitku kilograma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

fitness jogging trcanje

(FOTO: Pixabay) 

"Istraživanje se bavilo pitanjem težine gubitka kilograma na dulji vremenski period. Dokazali smo kako su osobe brže gubile kilograme uz jaču fizičku aktivnost, nego uz ograničeni unos namirnica", rekla je doktorantica Danielle Ostendorf, piše portal MindBodyGreen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ovo istraživanje nije razlog zbog kojeg ćete unositi sve što poželite u svoj organizam, može nas potaknuti na aktivniji fitness život umjesto da previše brinemo o kalorijama. 

Ovi rezultati naglašavaju važnost i vrijednost vježbanja u postizanju ciljeva povezanih s gubitkom kilograma. Osim toga, psihičke i fizičke koristi koje nam treninzi donose su dovoljni razlozi za bavljenje bilo kakvom sportskom aktivnošću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo