Jagode u slanim kombinacijama - neće se svatko usuditi pripremiti ih na ovaj način, no upravo se to radilo u Sukošanu na Drugom festivalu jagoda, a ovo ukusno voće pokazalo se fantastičnim i u novom ruhu.
Kuhar Neven Kasap otkrio je jednostavan recet za slane jagode: "Za ovo doba godine je vrlo, vrlo prikladno. Sir mozzarela, jagode sitno sjeckane, šparoge, ne domaće naše, nego šparoge iz uzgoja". Dodajte sol sol, papar, šećer, ulje i acceto balsamico i imate jagode kakve dosad sigurno niste jeli.
Osim u egzotičnim receptima, u Sukašnu se uživalo u jagodama sa šlagom, tortama s jagodama, marmeladama, džemovima ili jednostavno - svježe ubranim jagodama.
Pročitajte još:
- Promjene u prehrani: Kako zbog zdravih crijeva možete biti zdravi i sretni
- Nove smjernice za dohranu: bebe smiju piti kravlje mlijeko i jesti jagode
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!