Play ponuda

Pet jako dobrih razloga zašto biste se trebali izuti prije ulaska u stan

shimmer fallback
5.2.2015.
10:32
Play ponuda

Bakterije

Obućom unosite u kuću razne bakterije. Istraživanje provedeno na University of Arizona bavilo se ispitivanjem bakterija koje se nalaze na obući. Otkriveno je kako na vansjkoj strani obuće ima čak oko 420.000 bakterija, uključujući i E. coli , te bakterije koje izazivaju proljev, plućne bakterije kao i bakterije koje izazivaju meningitis.

Otrovi

Studija koju je objavio časopis Environmental Science & Technology otkrila je kako obućom unosimo i razne otrove. Među njima su i neki vrlo štetni pesticidi. Drugo istraživanje je otkrilo jeda 98 posto olovne prašine u kući, koja je također iznimno štetna, potječe od obuće u kojoj se hodalo vani.

Prljavština

Osim po zdravlje opasnih supstanci, na obući unosimo blato, prašinu i prljavštinu. To znači da trošimo više vremena i novaca na čišćenje.

Buka koja uznemiruje

Ulazak u kuću u cipelama stvara buku osobito ukoliko su na podu pločice, a vi ste u potpeticama. Izujte se i pustite ukućane da mirno spavaju i odmaraju se.

Stopala vole slobodu

Osim ako ne nosite specijalnu odnosno ortopedsku obuću koja se nosi uslijed određenog zdravstvenog nedostatka, vašim stopalima će više odgovarati da ne budu stisnuta u cipelama, čizmama ili tenisicama.

Play ponuda
Play ponuda