Sumanuto ih jedite i nema šanse da obolite od raka

Ono što večerate utječe na to kako ćete se osjećati idućih 15 minuta, no također konzumacija nekih namirnica može dugoročno utjecati na vaše zdravlje.

5.10.2014.
8:36
VOYO logo

Cvjetno povrće Sirova brokula, kupus i cvjetača sadrže fitokemikalije i polifenole koji ubijaju kancerogene stanice.

Grejp Ovo sočno južno voće, pored paprike i naranče, prepuno je vitamina C, koji može blokirati nastanak kancerogenih spojeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajčice Likopen, kemikalija koja daje crvenu boju rajčici snažan je antioksidans. Istraživanja su pokazala da likopen može spriječiti širenje raka dojke, pluća i raka endometrija.

Orah Orasi, kao i nar, sadrže elaginsku kiselinu, nutrijent koji, prema istraživanjima, zaustavlja rast stanica raka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čaj U usporedbi s onim ljudima koji ne piju čaj, zagriženi čajoljupci, koji svakodnevno ispijaju zeleni, crni i bijeli čaj, izloženi su manjem riziku od obolijevanja raka dojke, debelog crijeva, pluća i jajnika.

Đumbir Svježi ili sušeni đumbir ima antioksidativna svojstva koja mogu pomoći u prevenciji raka.

Ružmarin Ružmarin sadrži karnosol, prirodnu kemikaliju za koju je potvrđeno da može potencijalno pomoći u smanjenju rizika od raka dojke.

Mahunarke Suhi grah i grašak sadrže puno folne kiseline i vitamina B koji utječu na zdravu podjelu stanica i regeneraciju oštećenih stanica, što uvelike smanjuje rizik od raka gušterače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjelovite žitarice Namirnice kao što su smeđa riža, zobeno brašno i kukuruz sadrže puno vlakana, što smanjuje rizik od raka debelog crijeva.

Bobičasto voće Iako svo bobičasto voće sadrži elaginsku kiselinu, jagode i maline, najbolje utječu na sprečavanje raka dojke, kože, mjehura, pluća i jednjaka. Elaginska kiselina snažno djeluje kao antioksidans, neutralizira kancerogene tvari te usporava širenje stanica raka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo