Broj obroka koji stvarno tjera jesensku depresiju

Osjećaj sreće i dobro mentalno zdravlje najizraženiji su među osobama koje konzumiraju sedam porcija voća i povrća dnevno, pokazuje novo britansko istraživanje.

26.10.2012.
12:21
VOYO logo

Jesen je pravi trenutak da posegnete za sočnim plodovima. Novo britansko istraživanje je pokazalo da su sreća i dobro mentalno zdravlje najizraženiji među osobama koje konzumiraju sedam porcija voća i povrća dnevno!

Tvrde to znanstvenici Sveučilišta Warwick koji su proučavali prehrambene navike 80.000 Britanaca. Rezultati istraživanja ukazuju da se mentalna dobrobit povećava s brojem pojedenih dnevnih porcija voća i povrća. Tako se među najsretnije osobe ubrajaju pojedinci koji dnevno konzumiraju sedam porcija voća i povrća, objavili su u časopisu Social Indicators Research.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voće i povrće obiluje vitaminima, mineralima i ostalim hranjivim tvarima koji su nužni za dobro zdravlje. Voće biste trebali jesti svaki dan. Ovisno o sezoni, možete doista nabaviti najraznovrsnije i najsvježije plodove. Svježe voće bogato je i vlaknima, a ako vam već nije dostupno svježe, ili vam se jede ono koje trenutno ne dozrijeva, postoji rješenje. Zamrznuto voće jednako je dobra alternativa, ali birajte ono koje nije zaslađeno.

Osim toga, istraživanja su pokazala da zeleno povrće jača imunitet, a mrkvica štiti od kardiovaskularnih bolesti te sprječava makularnu degeneraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ordinacija.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo