Play ponuda

Obavezna higijenska pravila za svaku vaginu

shimmer fallback

Kao što svaka žena brine o njezi i uljepšavanju lica, jednako bi trebala paziti i na higijenu svojeg intimnog područja.

15.3.2015.
8:02
Play ponuda

Nemojte koristiti jake sapune ili dezinficirajuća sredstva

Jaki sastojci sapuna ili čistilica za intimno područje eliminiraju dobre bakterije koje se nalaze na vašem intimnom području, te vas ostavljaju na milost i nemilost infekcijama. Oni uz to mogu utjecati na vašu pH razinu vašeg intimnog područja. Zato je najbolje koristiti ph balansiran losion kako bi dobre bakterije ostale netaknute i kako bi spriječili bilo koji oblik gljivične infekcije.

Pazite da vam je intimno područje uvijek suho

Vaše intimno područje ne samo da treba biti čisto, nego mora ostati i suho. Nakon svakog posjeta zahodu ili pranja, svakako pazite da tapkajući s krpicom ili ručnikom dobro osušite navedeno područje. Vlaga intimnog područja sjajna je lokacija za različite infekcije.

Nosite ne preuske pamučne gaćice

Većina odjeće i donjeg rublja ne dopušta veliku cirkulaciju zraka, zbog čega ovo područje postaje idealno tlo za infekcije. Pazite da vam je onda barem rublje od 100 posto pamuka. A kad idete na spavanje ubacite se u široku pidžamu i dozvolite tom području da diše.

Brišite se od naprijed prema natrag

Zapamtite jednom i zauvijek, nakon nužde briše se od naprijed prema otraga.

Redovito mijenjajte uloške

Tijekom menstruacije pripazite da uloške i tampone redovito mijenjate. Također, ne preporučuje se korištenje dnevnih uložaka (osim ako ne očekujete menstruaciju) za apsorbciju iscjetka.

Pijte puno vode

Što više tekućine unosite, to će se bolje vaše tijelo rješavati toksina.

Pazite na prehranu

Vaša prehrana ima vitalnu ulogu u osiguravanju spolnog zdravlja. Pijte sok od brusnice i vodu, te jedite jogurte, ne samo kako bi izbjegli gljivičnu infekciju, nego i kako bi si pomogli u eventualnom liječenju.

Play ponuda
Play ponuda