NEMA VIŠE NAGAĐANJA, STIGLI SLUŽBENI PODACI: / Ovo je prosječna veličina 'muškosti' i mogla bi vas dobrano iznenaditi!

Standardan izračun dobit ćete ako ga mjerite s prednje strane, od njegove baze do vrha

22.11.2019.
16:23
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vječna dvojba svih frajera - jesu li premali tamo dolje?! Gotovo polovina muškaraca paničari zbog veličine svojega spolovila i čak 45 posto njih željelo bi da je veći. Nakon ovih službenih podataka britanskog NHS-a mnogi će napokon odahnuti. Ili ne?!

Zaboravite mit o velikim stopalima

Britanska nacionalna zdravstvena služba kaže kako je prosječan penis u opuštenom stanju dug devet centimetara, ali naglašava da je sasvim normalno ako je kraći ili dulji od toga. Prosječna duljina penisa u erekciji iznosi 13 centimetara, kada ga "nježno razvučete".

Ovi podaci rezultat su istraživanja londonskoga sveučilišta, koje je uzelo u obzir duljinu spolovila 104 muškarca, uključujući tinejdžere i umirovljenike. Istraživači su istaknuli i kako ne postoji precizan pokazatelj na muškome tijelu koji bi mogao sugerirati broj centimetara u hlačama.

Ako ste se odmah sjetili mita o velikim stopalima, moramo vas razočarati. Naime, veličina stopala nema veze s veličinom penisa. Ipak, jedan detalj na njima može vas odvesti u dobru smjeru - nožni prsti! Korejska studija iz 1999. otkrila je da je opseg penisa blago povezan s veličinom nožnoga palca i srednjega prsta.

Na veličinu utječe i oblik spolovila

NHS također sugerira da "manji" penisi dobiju više na duljini kada su u stanju erekcije, nego oni koji su već u opuštenome stanju veći. Istraživanje provedeno na 2770 muškaraca pokazalo je da kraći penisi u erekciji narastu čak 86 posto, dok dulji gotovo upola manje - svega 47 posto.

Znanstvenici ističu kako na broj centimetara uvelike utječe i oblik spolovila. Kod nekih je penis usmjeren prema gore, kod drugih prema dolje, a normalno je i ako ide blago u stranu. NHS zaključuje kako "ne postoji pravi oblik", ali ako vam zakrivljenost penisa stvara bol ili poteškoće tijekom seksa, trebali biste otići liječniku.

Da biste precizno izmjerili svoje spolovilo, NHS savjetuje da ga mjerite dok je u erekciji. Standardan izračun dobit ćete ako ga mjerite s prednje strane, od njegove baze do vrha, prenosi The Sun.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali